Bingöl'de '5 Yılda, 500 Bin Ceviz Fidanı Dikim' Projesi

Bingöl'de, '5 Yılda, 500 bin Ceviz Fidanı Dikim' projesi kapsamında çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı.

Vali Yardımcısı Cevat Gün, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Düzağaç yerleşkesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği desteğiyle yürütülen proje kapsamında dağıtılan cevizlerin yüzde 70 hibe ile çiftçilere verildiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Gün, ''Devletimiz, proje karşılığında çiftçilik yapmak isteyen vatandaşlarımıza her türlü desteği veriyor. Bu '5 Yılda 500 bin Ceviz Fidanı Dikim' projesi de bunlardan birisidir. Bu güne kadar 147 bin ceviz fidanı dağıtımı yapmışız.'' diye konuştu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım ise, 2011 yılında başlatılan proje kapsamında şimdiye kadar 2 bin 662 dekarda 242 kapama ceviz bahçesi kurulduğunu kaydetti.

Bingöl'ün iklim ve arazi yapısı bakımında ceviz yetiştiriciliğine uygun olduğunu aktaran Yıldırım, ''2016 yılında 4 kapama meyve bahçesi planlanmıştır. Kurulacak ceviz bahçeleri yüzde 70 hibe, yüzde 30 çiftçi katkı payı ile gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda 6 bini mavi, 10 bini de sarı sertifikalı ceviz fidanı siparişi verildi. Kahramanmaraş’tan getirilen 4 bin 500 ceviz fidanı çiftçilerimize dağıtmaya başladık.'' dedi.

Tören, fidan dağıtımıyla sona erdi.

Kaynak: AA