Kurtalan'a 10 Milyonluk Yatırım Yapıldı

Dicle Elektrik Dağıtım Siirt İl Müdürü Naci Obut, Kurtalan merkez, bağlı belde ve köylerinde 10 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildiğini açıkladı.

Kurtalan'a 10 Milyonluk Yatırım Yapıldı
İl Müdürü Obut, Kurtalan Öğretmenevi’nde Kaymakam Oktay Ateş, Belediye Başkanı Nevzat Karatay, kamu kurum amirleri ve muhtarlarla bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Samimi ve sıcak bir ortamda geçen bilgilendirme toplantısında ilçe, bağlı belde ve köylerde yapılan çalışmalar detaylarıyla anlatıldı.

Dicle Elektrik Dağıtım Siirt İl Müdürü Naci Obut, Kurtalan ilçe merkezindeki yenileme çalışmalarının 5 milyon 926 bin TL’lik harcama yapılarak tamamlandığını söyledi.

Şebeke yenileme çalışmalardan ayrı olarak 900 bin TL harcama yapılarak ilçedeki aydınlatma çalışmalarının da tamamlandığını ifade eden Müdür Obut, şirket olarak bunun gururunu ve mutluluklarını yaşadıklarını dile getirdi.

Kayabağlar’a 1.6 milyonluk yatırm

Kurtalan ilçe merkezindeki çalışmalara paralel olarak Kayabağlar beldesinde de çalışma başlattıklarını ifade eden İl Müdürü Naci Obut, 1 milyon 600 bin TL harcama yapılarak beldedeki şebeke yenileme ve bakım-onarım çalışmasının tamamlandığını söyledi.

İl Müdürü Obut, Kurtalan’a bağlı köylere 1.2 milyon, ilçe genelinde küçük ek tesis çalışmalarına da 500 bin TL olmak üzere toplamda 10 milyon 100 bin TL harcama yapılarak ilçedeki elektrik sorunlarının giderilmesi konusunda çok ciddi adım attıklarını dile getirdi.

İlçe kaymakamı Oktay Ateş ve diğer yetkililere bilgi veren İl Müdürü Naci Obut, ilçe merkezi ve köylerde sayaçların direk üstüne çıkarılarak sayaç otomasyon panolarına takılması çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü belirtti.

Kurtalan ilçesinin gelişen ve büyüyen bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Obut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dicle Elektrik Dağıtım olarak diğer yerleşim birimleri gibi Kurtalan ilçemizi de önemsiyoruz. Şirket olarak amacımız abonelerimize sağlıklı ve kesintisiz enerji sunmaktır. Bu gaye ile yola çıktık. Son teknolojiyi kullanarak hizmet yolculuğumuz devam ediyor. Çok ciddi yatırımlar yaptık. Bu anlamda abonelerden olumlu tepkiler alıyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek”.

Kaymakam Ateş’e teşekkür plaketi

İl Müdürü Obut, abone, OSOS sisteminin il genelinde yaygınlaşması gibi çalışmaların zor şartlara rağmen devam ettiği dile getirdi. Müdür Obut, ilçe genelinde gerçekleştirilen çalışmalar esnasında kendilerine her türlü kolaylığı sağlayan Kurtalan İlçe Kaymakamı Oktay Ateş’e teşekkür plaketi verdi. Müdür Obut, daha sonra çalışmalarla ilgili soruları yanıtladı.
Kaynak: İHA