Yarın Gazetesi 50 Yaşında

Bilecik'te yayın yapan Yarın gazetesinin 50. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Vali Süleyman Elban, Pelitözü Gölpark'ta düzenlenen etkinlikte, gazetenin 50 yılda yayın hayatını istikrarlı bir şekilde devam ettirdiğini ifade etti.

Gazetenin sahibi Mehmet Özgür'ün mesleğini bugüne kadar düzeyli ve seviyeli şekilde yaptığını vurgulayan Vali Elban, '50 yıllık mesleğini ilk gün ki heyecanla devam ettirmesinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Kendisi gibi tebriği ve saygıyı hak eden bir kişi de eşi. Bu düzeyli ve başarılı yayın hayatlarının devamını diliyorum.' dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de gazetenin habercilik anlayışının yanında bir de ticarethane konumunda bulunduğunu dile getirerek, yerel basına maddi ve manevi desteğin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı da kurumsal yapı için 50 yılın önemli bir süre olduğunu aktararak, '50 yıllık sürenin toplumu haber yapan ve sivil anlamda denetleyen bir yapı için her türlü takdirin üzerinde. Gazete 50 yıllık süreçte Bilecik'in gelişimi noktasında önemli görevler yaptı.' ifadesine kullandı.

Gazetenin sahibi Mehmet Özgür de gazeteci olmanın tek başına yeterli olmadığını, gazete ailesi olarak öncelikle mütevazi ve tutarlı olması, özel yaşamına dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Özel yaşamdaki tutarlılık ve güvenirliğin gazetenin yayın politikasının şekillenmesinde önemli rol oynadığını anlatan Özgür, 'Yarın gazetesi, yayın hayatına başladığı 1 Ekim 1966 yılından bu yana kamu kaynaklarından resmi ilanların dışında hiç yararlanmayan tek işletmedir. Tamamen öz kaynakları ile 50. yılına ulaşmıştır.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından 50 yıllık gazete abonelerine ve çalışanlarına plaket verildi, '50. Yıl' pastası kesildi.

Etkinliğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, daire müdürleri, gazete çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA