'Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'

Valilik ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle 'Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu' gerçekleştirilecek Vali Aksoy: 'Sempozyumun, Diyarbakır'ın sadece terör ve belirli noktalarda anılması değil, değerleriyle, güzellikleriyle tanınması ve bölgedeki algının ortadan kaldırılmasına katkı sunmasını hedefliyoruz'.

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle 'Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu' düzenlenecek.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, kentin bütün yönleriyle tartışılacağı bir sempozyum yapılması için daha önce çalışma başlattıklarını söyledi.

Kentteki mevcut gelişmeler kapsamında ve rektörlük seçimlerinin ardından etkinliği 2-5 Kasım'da yapmayı planladıklarını belirten Aksoy, geçtiğimiz aylarda sempozyuma ilişkin duyuruları tüm valilikler, 112 devlet ve 34 vakıf üniversitesi ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiklerini ifade etti. Aksoy, 'Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'na ilişkin bir de web sayfası hazırladıklarına işaret etti.

Diyarbakır'la ilgili çalışması olan herkesi, akademisyen ve kurumları sempozyumda görmek istediklerini dile getiren Aksoy, sempozyumda katılımcıların kentle ilgili düşüncelerini paylaşmasını ve sorunların tartışılmasını arzuladıklarını bildirdi.

Sempozyumda 27 konu başlığı belirlendiğine dikkati çeken Aksoy, kentin arkeolojisinden çevre ve atık yönetimine, eğitim ile ekonomisine yönelik konu başlıkları olduğunu anlattı.

Vali Aksoy, sempozyuma Diyarbakır'ın yetiştirdiği sanatçı, şair, edebiyatçı ve iş adamlarının da davet edildiğini belirterek etkinlikle Diyarbakır buluşması gerçekleştirmeyi planladıklarını vurguladı.

'Sempozyumun, Diyarbakır'ın sadece terör ve belirli noktalarda anılması değil, değerleriyle, güzellikleriyle tanınması ve bölgedeki algının ortadan kaldırılmasına katkı sunmasını hedefliyoruz.' diyen Aksoy, dışarıdaki insanların Diyarbakır'ı gelip görmeden kent ile ilgili değerlendirmelerinin çok farklı olarak gözlemlediklerini aktardı.

Aksoy, şunları kaydetti:

'Diyarbakır'a gelip gördükten sonra, dışarıdan anlatıldığı ve ekranlardan izledikleri gibi olmadığını söyleyen çok sayıda ziyaretçimiz oldu. Sempozyum, Diyarbakır ile ilgili gerçeklerin görülmesi ve tanıtımı anlamında önemli bir katkı sağlayacaktır. Diyarbakır ile ilgili çalışması olanların, üniversitede bilim kuruluna başvuru yapmasını istiyoruz. Kentin tüm kongre salonlarında bu farklı başlıklarda sempozyumlar yapılacak. Diyarbakır'ın tarihini ve değerlerini Türkiye ve dünyaya yansıtacağız. Sempozyumda sunumların ardından kentin doğal ve tarihi güzelliklerinin gezilmesi konusunda bir ortam yaratma arzumuz var.'
Kaynak: AA