TİKA, Makedonya'da Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile İyilik Başağı Derneği işbirliğinde, Makedonya’da 300 yetim çocuğa bisiklet, ihtiyaç sahibi 30 aileye ise beyaz eşya desteği verildi.

TİKA, Makedonya'da Yetimlerin Yüzünü Güldürdü
TİKA, Makedonya’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Makedonya genelinde bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren TİKA tarafından İyilik Başağı Derneği işbirliğinde Makedonya’da 300 yetim çocuğa bisiklet ve ihtiyaç sahibi 30 aileye beyaz eşya desteği verildi.

2016 yılı içerisinde yetim çocukların hayatlarında olumlu değişimler gerçekleştirmek ve onları sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlayabilmek amacı ile TİKA tarafından VI. Yetim Dayanışma Günleri Projesi hayata geçirildi. “Güzel hatıram” sloganıyla düzenlenen teslim törenine, TİKA Üsküp Program Koordinatörü Teoman Tiryaki, İyilik Başağı Derneği Başkanı Rıfat Şerifi ile yetim aileleri katıldı.

Törende yetim aileleri adına söz alan İyilik Başağı Derneği Başkanı Şerifi amaçlarının bir nebze olsun yetimlerin yüzünü güldürebilmek olduğunu vurgulayarak, “Dolayısıyla, bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen TİKA ve Türk Devletine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA