Erzincan'da İl Tütün Kurulu Toplantısı

Erzincan Vali Yardımcısı ve İl Tütün Kontrol Kurulu Başkanı Ahmet Türköz başkanlığında İl Tütün Kurulu toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, Erzincan genelinde 2016 ekim ayına kadar 9 bin 339 iş yeri denetlenirken, yapılan denetlemelerde 10 işletmeye 20 bin 382 lira ve 33 kişiye 3 bin 565 lira olmak üzere toplamda 23 bin 947 lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Kış aylarının yaklaştığını, kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünlerinin kullanılması ile ilgili şikayetlerin arttığını söyleyen Vali Yardımcısı Türköz, şunları kaydetti:

'Bu kapsamda da her ay düzenli olarak yaptığımız toplantılarımıza devam ediyoruz. Bu denetim birimlerimiz arasındaki koordinasyonu nasıl sağlayacağız. İhbarlara, şikayetlere müdahale hızımızı nasıl arttırabiliriz. Bunlar üzerinde çalışmalar yapacağız. Yine esnafımızla, işyeri sahiplerimiz ile toplantılar yapmayı düşünüyoruz. Mevcut kanuni düzenlemeler hakkında bilgilendirmeler yapalım ki mağduriyetler önlensin, biz de görevimizi layıkıyla yerine getirmiş olalım. Yine personellerimizin ilçedeki denetim faaliyetlerinin incelenmesini bu toplantımızda yapacağız. Çapraz denetim konusu var gündemimizde ilçelerimizin karşılıklı olarak birbirlerinin sınırları içerisinde faaliyet göstermesi ile ilgili olarak, bunları da bir değerlendireceğiz.'

Toplantı, Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Mesut Turan ve üyelerin katılımı ile gerçekleşti.

Kaynak: AA