Avustralya STK'larından TBMM'ye Ziyaret

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, Avustralya Türk ve Müslüman toplumu temsilcilerinden oluşan 'I Stand with Turkey' platformu üyelerini kabul etti.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Avustralya Türk ve Müslüman toplumu temsilcilerinden oluşan 'I Stand with Turkey' platformu üyelerini kabul etti.

Yeneroğlu, TBMM'de gerçekleştirdiği kabulde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt dışından gelen en büyük STK heyetini kabul etmekten mutluluk duyduğunu belirti.

Mustafa Yeneroğlu, yaklaşık 500 bin Müslüman ve 150 bin Türk’ün bulunduğu Avustralya ile Türkiye'nin ilişkilerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Heyetin ziyaretinin Avustralya ile Türkiye arasında 2 Ekim 1967'de imzalanan iş gücü anlaşmasının yıl dönümünde gerçekleşmesinin anlamlı olduğunu dile getiren Yeneroğlu, Avustralya'ya gittiğinden Müslüman ve Türk toplumunun etkinliğini gözlemlediğini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

STK temsilcilerinden Avustralya'da daha fazla etkinlik göstermelerini isteyen Yeneroğlu, 'Türkiye olarak kültürel adaptasyon süreçlerine olumsuz bakmıyoruz. Müslüman toplumların yaşadıkları yerlerde kalıcı olduklarının bilincinde olduğumuz kadar, o toplumların asli unsuru olmaları gerektiğini düşünüyoruz.' dedi.

Aşırı sağ, ırkçı akımlar ile İslam düşmanlığının sadece göçmenler ya da Müslümanlar için değil, toplumların çok kültürlülük politikaları için de tehdit olduğunu dile getiren Yeneroğlu, STK temsilcilerinin insan hakları ihlalleri konusunda yerel insan hakları kuruluşlarıyla birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'de yaşananları anlatan Yeneroğlu, 'Milyonlarca insanımız büyük bir kahramanlık göstererek Türkiye’nin iç savaşa sürüklenmesi tehlikesini bertaraf etmiştir. Batı dünyasının büyük bir ekseriyetinde ve birçok Arap ülkesinde ne yazık ki darbe girişimini ters düz eden yaklaşım ve bilgilendirmeler olmuştur.' diye konuştu.

Yeneroğlu, Batılı ülkelerin Türkiye'de yaşanan olayları, halkın kendi iradesi için şehadete koşmasını göz ardı ettiğini belirtti.

Türkiye'nin özgürlükler ülkesi olduğunu vurgulayan Yeneroğlu, TBMM'deki bir siyasi partinin bölücü terör örgütüne 'terörist' diyemediğini, muhalif gazetelerin her gün iktidarı eleştiren yayınlarına devam ettiğini kaydetti.

Mustafa Yeneroğlu, 'Türkiye, millet-devlet bütünlüğü içinde mücadelesini bundan sonra da sürdürecektir. Ülkemizin insanına daha fazla ekonomik refah yaşatma noktasında daha çok gayret göstereceğiz. Ülkemizin siyasal istikrarı için de daha fazla gayret sarf edeceğiz.' dedi.

Yeneroğlu, Türkiye'nin darbe teşebbüsünün yanı sıra bölücü terör örgütüyle de mücadele ettiğini hatırlatarak, 'Maalesef sadece PKK teröründen son 7-8 ayda bin 500 civarında şehit vermiş bir ülkeyiz. Türkiye, etrafındaki ülkelere baktığınız taktirde siyaseten çökmüş, ekonomik olarak çökmüş ülkelerle çevrili. AB’nin desteği olmasa Yunanistan’ın ayakta durmasının mümkün olmadığını herkes biliyor. Suriye ve Irak’taki zalimlikleri şimdiki veya geçmişteki katliamları, devlet kurumlarının kendilerini koruyamamasını, devlet gücünün ülkenin her tarafına nüfuz edememesini takip ediyorsunuz. Türkiye böyle bir ortamda istikrarını korumayı başardı.' değerlendirmesinde bulundu.

STK temsilcileri de Yeneroğlu'na kabullerinden dolayı teşekkür ederek, günün anısına Avustralya yerlilerinin kullandığı bumerang hediye etti.
Kaynak: AA