5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na Doğru

Kocaeli'de Darıca Belediyesi tarafından 9 Ekim'de düzenlenecek 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Dudayev Parkı Tesisleri'ndeki toplantıda konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bu sene 'Millet Koşuyor Türkiye Buluşuyor' sloganı ile gerçekleştirilecek maratona, yediden yetmişe binlerce sporseveri davet ettiklerini belirtti.

Karabacak, atletizmin gelişmesi ve halkın spora olan sevgisini artırmak için beşincisini düzenledikleri maratonun, şu anda gümüş kategorisinde olduğunu ve altın kategorisine doğru yol aldığını kaydetti.

Maratona Türk atletlerin yanı sıra 8 ülkeden 25 sporcunun da katılacağını aktaran Karabacak, maratonda rekor kıran sporcuya 50 bin dolar ödül verileceğini söyledi.

Yarışmaya Kenya’nın dünyaca ünlü atletleri Elias Kemboi ve Kippop Limo'nun da katılacağını ifade eden Karabacak, 'Ülkemizden ise Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden sporcularımız Özlem Kaya ve Serkan Kaya yarışacak.' dedi.

Toplantıya, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz da katıldı.

Kaynak: AA