Şehit Uzman Çavuş Hakkı Yıldız Şehadetinin 22. Yılında Dualarla Anıldı

1994 yılında Bingöl’de bölücü terör örgütü PKK mensupları ile girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hakkı Yıldız için şahadetinin 22. yılında Mevlid-i Şerif okundu.

Şehit Uzman Çavuş Hakkı Yıldız Şehadetinin 22. Yılında Dualarla Anıldı
Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakkı Yıldız için Şerefli Köyünde okunan Mevlid-i Şerife Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Askerlik Şubesi Başkanın Albay Davut Kulalar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakkı Yıldız’ın ailesi ve şerefli köyü halkı katıldı.

Şerefli Köyüne gelişinde Vali Abdullah Erin’i ve beraberindeki heyeti, Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakkı Yıldız’ın babası Hayrettin Yıldız, şehidin kardeşleri ile Şerefli Köyü halkı karşıladı.

Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim okunarak ilahiler seslendirildi. Memleketin birliği ve beraberliği ile vatanın mukaddesatı uğruna canlarını feda eden Piyade Uzman Çavuş Hakkı Yıldız ve tüm şehitler dualarla anılarak Allah’tan rahmet dilendi.

Şehidimiz Hakkı Yıldız’ın mertebelerin en yükseği olan şehadet mertebesine eriştiğini belirten Vali Abdullah Erin, “Şehadet herkese nasip olmaz. Biz vatanımızı canımızdan aziz bilmiş bir milletiz. Bugün, canını ülkesi uğruna seve seve feda eden kahramanlar sayesinde, ay yıldızlı bayrağın altında huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Vatan uğruna şahadet şerbeti içen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından Vali Abdullah Erin, Şehit Uzman Çavuş Hakkı Yıldız’ın babası Hayrettin Yıldız ve şehidin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek köyden ayrıldı.
Kaynak: İHA