General Mişel Avn'ın Lübnan'ın 13'Üncü Cumhurbaşkanı Seçilmesi

Dışişleri Bakanlığı: 'Lübnan’da iki buçuk senedir boş bulunan Cumhurbaşkanlığı makamına bugün Parlamento tarafından seçim yapılmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Yeni Cumhurbaşkanı Michel Aoun'u tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz'

Türkiye, Lübnan'ın yeni Cumhurbaşkanı Michel Aoun'u tebrik etti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 'Lübnan'da iki buçuk senedir boş bulunan Cumhurbaşkanlığı makamına bugün Parlamento tarafından seçim yapılmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Yeni Cumhurbaşkanı Michel Aoun'u tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

Lübnan siyasi yelpazesindeki tüm tarafların, Lübnan halkının menfaatleri doğrultusunda ve anayasal çerçevede uzlaşarak siyasi tıkanıklığı aşmalarının önemli olduğunun belirtildiği açıklamada, bu gelişmenin 'bölgenin barış ve istikrarı bakımından' olumlu yansımaları olması ümit edildi.

Açıklamada ayrıca, 'Cumhurbaşkanı'nın seçilmesini takiben yeni hükümetin de yakın bir zamanda oluşturulmasını ve ülkedeki siyasi kurumların Lübnan halkının beklentileri doğrultusunda tam olarak işlevsel hale gelmesini diliyoruz.' ifadesine yer verilirken, Türkiye'nin Lübnan'ın istikrar ve güvenliğini desteklemeye devam edeceği vurgulandı.
Kaynak: AA