1. Uluslararası Dalyan Caretta Run Maratonu

Muğla'da düzenlenen organizasyona 750 sporcu katıldı.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 1. Uluslararası Dalyan Caretta Run Maratonu düzenlendi.

Dalyan Mahallesi'nde yapılan organizasyona 750 sporcu katıldı. Sporcular 21 ve 14 kilometrelik iki zorlu parkurda ter dökerken, 3 kilometrelik halk koşusuna ise katılım yoğun oldu.

21 kilometre mesafeli yarı maratonda erkeklerde Erkan Bacak, kadınlarda ise Ayşegül Yılmaz birinciliği elde etti. 14 kilometre koşusunda ise erkeklerde Ayhan Çalışkan, kadınlarda da Aslı Sertçelik ilk sırayı aldı.

Yarışmaların sonunda dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dalyan Caretta Run'ın insanları sağlıklı yaşama yönlendirdiğini söyledi.

Bölgenin güzelliklerinin herkese tanıtıldığını anlatan Çiçek, 'Caretta Carettalar için halk koşusu yapıldı. Yoğun bir ilgi var. Sporcularımız yarış için hazırlanıyor. Caretta Run koşusu bu bölgeye güzel bir iz bırakacak. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum.' dedi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise düzenlenen koşunun hem çevre hem de sağlık açısından çok önemli olduğunu belirterek, 'Bugün sporcular ve aileleri ile birlikte yaklaşık bin 500 kişi hem spor yapmak hem de yöremizi tanımak için buradalar.' diye konuştu.

Kaynak: AA