Yalova Belediyesinin SGK Borcu

Yalova Belediye Meclisi’nde, 21 milyon liralık SGK borcunun yapılandırılması kapsamında, 12 milyon lira değer biçilen belediyeye ait Yalova Üniversite’nin kullandığı Mühendislik Fakültesi binasının kuruma devri gündeme geldi.

Vefa Salman başkanlığında gerçekleşen Yalova Belediye Meclisi Ekim ayı birinci birleşiminde konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Kasım Avar, yaklaşık 3 ay önce ek bütçe talep edildiğini ve bunun amacının işten çıkarılanların tazminatını ödemek olduğunu belirtti.

Avar, halen tazminatların ödenmediği işçiler olduğunu dile getirerek, ödeme yapılan kişilerin isim listesini talep etti.

Birleşiminde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan prim borçlarına mahsuben taşınmaz mal devri konusunun görüşülmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi gündeme geldi.

Avar, konunun Kasım ayına ertelenmesini teklif etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Halit Güleç, 21 milyon liralık SGK borcunun yapılandırmayla 18 milyon liraya ineceğini söyledi.

Verecekleri mühendislik fakültesini bir değerlendirme firması rakamları üzerinden teklif ettiklerini belirten Güleç, şunları kaydetti:'

'Bu 12 milyon lira. SGK İl Müdürlüğü bunu bakanlığa gönderecek. Bakanlık buraya tekrardan bir değer tespiti yapacak. Yaptığı değer tespitini bize gönderecek. Biz kabul edersek bu kabul olacak. Dolayısıyla burada 31 Ekim’e kadar başvuru zamanımız var. Ha bir ay önce, ha bir ay sonra. Arkadaşlarımızın da fikri olumlu yöndeyse neden bir sonraki aya bırakıyoruz. Belediyemizin bin 800 adet taşınmazında SGK’nın hacizi var. Bu kararı alacağız, bu kararla beraber taksitlendirme yapacağımızı, 12 milyon civarındaki rakamın peşin, kalanının taksit yapacağımızı oraya beyan edeceğiz.'

Görüşmelerin ardından konu gündemin son maddesine görüşülmesi kararlaştırıldı.

Birleşimde ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün Yalova TOKİ konutlarında bulunan ve Çocuk Evi olarak kullanılan 5 adet konutun tahsis süresinin 3 yıl daha uzatılması ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi kabul edildi.

Kaynak: AA