Sultangazi'de Suriyeli Çocuklar Barış İçin Beyaz Güvercin Uçurdu

Sultangazi Belediyesi, Dünya Çocuk Günü etkinlikleri kapsamında 12 parkta kurduğu skate (kaykay) parkurlarını çocukların kullanımına açtı. Suriyeli çocuklarında katıldığı açılışta barış güvercinleri uçuruldu.

Sultangazi'de Suriyeli Çocuklar Barış İçin Beyaz Güvercin Uçurdu
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen, "Dünya Çocuklar Günü" tüm dünyada farklı etkinliklerle kutlanıyor. Sultangazi Belediyesi, Dünya Çocuk Günü etkinlikleri kapsamında ilçedeki 12 parkta kurduğu skate (kaykay) parkurlarının toplu açılışını Sultangazi Çocuk Meclis ile birlikte yaptı. Ahmed-i Hani Parkı’nda düzenlenen törende çocuklar, tüm dünyaya barış mesajı vermek için beyaz güvercinler uçurdu.

“BM bildirgeye uymuyor”

Törene Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldı.

Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlatan Altunay, Suriye başta olmak üzere savaş bölgelerindeki çocukların durumu hakkında konuştu.

Birleşmiş Milletlerin "Dünya Çocuklar Günü" için yayınladığı bildirgeye uymadığını ifade eden Altunay konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Çocuklarımız daha güzel bir geleceğe umutla baksın istiyorum”

“Yakın coğrafyamızda hergün görsel basından izlediğimiz, bombaların üzerlerine atıldığı, korku psikolojisi yaşadığı, ülkelerde belki en az değer verilenlerin çocuklar olduğu, sivil insanlara bombalar yağdırılan bir süreçte çocuklar için iyi bir gelecekten bahsetmemiz mümkün değil. İstiyoruz ki bugün Dünya Çocuk Günü’nde bir kere daha o 54 ülkeye almış oldukları bildirgenin gereğinin yerine getirmeleri, çocuklara değer vermeleri, çocukları gündeme taşıyarak onların geleceğini koruyarak bu bildirgeye sadık kalmalarını tavsiye ediyoruz. Biz de Sultangazi Belediyesi olarak Dünya Çocuk Günü’nde hem yeni yaptığımız kaykay parkurlarımızı açılışını yapalım, hem de Suriyeli çocuklarımızı da aramıza katarak bir barış güvercini uçuralım dedik. Çocuklarımız daha güzel bir geleceğe umutla baksın istiyorum. Bizlerde onlara bu zemini hazırlayalım ki yarın onları yetiştiremezsek, onlardan gelecek nesili de yok etmiş oluruz. Bu çocuklar çocuk gibi yaşasın ki kendilerinden sonra gelecek olanlara da bu fırsatları tanıyabilsinler.”

Kaykay parkularını kullanan çocuklarda oldukça mutlu olduklarını dile getirdi. Daha önce mahalle aralarında ve güvenli olmayan bölgelerde kaykay kullanan çocuklar, kaykay parkuları ile daha güvende olduklarını söyledi.



Toplu açılışı yapılan kaykay parkurlarının kurulduğu 12 park ise şunlar: Çamlık Parkı, Metehan Şahbaz Parkı, Ulubatlı Hasan Parkı, Öğretmen Ekrem Yıldız Parkı, Zübeyde Hanım Parkı, Piri Reis Parkı, Şehit Bülent Özkan Parkı, Ahmed-i Hani Parkı, Esentepe Parkı, Alaaddin Topuz Caddesi Parkı, Habibler Parkı ve Adnan Kahveci Parkı.
Kaynak: İHA