İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler

Ulusal ve İslami Esirler Komitesi üyesi Vahidi:'Buraya, İsrail hapishanelerinde ayaklar altına alınan insanlarının yardımına koşma zamanı geldiğini tüm dünya ve uluslararası insani kuruluşlara duyurmaya geldik.'

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular için Gazze'de dayanışma gösterisi düzenlendi.

Gazze'deki Kızılhaç binası önünde toplanan Filistinliler, yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Filistinli gruplardan Ulusal ve İslami Esirler Komitesi üyesi Neşet el-Vahidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların hayatlarının kurtarılması için uluslararası insan hakları örgütlerinin acilen harekete geçmesi talebinde bulundu.

Filistinli tutuklular konusunun, Gazze Şeridi'ndeki gruplar ve halkın ilgisini topladığını belirten Vahidi, 'Buraya, İsrail hapishanelerinde ayaklar altına alınan insanlarının yardımına koşma zamanı geldiğini tüm dünya ve uluslararası insani kuruluşlara duyurmaya geldik.' dedi.

Gösterinin ardından tutuklu aileleri, Gazze'deki Birleşmiş Milletler Yüksek Temsilciliği binasının önüne doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Filistin Esirler Cemiyeti, El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, Damir İnsan Hakları ve Esirleri Koruma Kurumu ile Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonu, İsrail hapishanelerindeki Filistinli sayısının 7 bine ulaştığını, bunlardan 56'sının kadın, 340'ının çocuk olduğunu belirtmişti.
Kaynak: AA