Fotoğraf Sanatçısıdursun Çiçek, Öz Çekim Furyasını Eleştirdi

Fotoğraf sanatçısı Kayserili Dursun Çiçek, son yıllarda kullanımı giderek artan öz çekimin (Selfie) fotoğraf sanatını olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, “Öz çekim, fotoğraf sanatını adeta öldürdü.” dedi.

Fotoğraf Sanatçısıdursun Çiçek, Öz Çekim Furyasını Eleştirdi
Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği tarafından düzenlenen ‘Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin Güz Dönemi seminerleri başladı.

Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş. Toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere fotoğraf sanatçısı, yazar ve ilahiyatçı Dursun Çiçek, ‘Dijital Kayseri’ konusunda sunum yaptı.

Fotoğrafın görsel düşünme anlamına geldiğini hatırlatan Çiçek, dijital fotoğrafın istismar edildiğini ifade etti.

Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Günümüzde görsel düşünme, istismar edilir hale geldi. Ortalık adeta fotoğraf çöplüğüme döndü. Özellikle öz çekim ile birlikte bu daha da arttı. İnsanlar sosyal medya aracılığıyla hemen hemen her anını paylaşır oldu. Bu da fotoğraf sanatını öldürüyor. Ancak, ortalık çöplüğe dönüştü diye güzel fotoğraf çekmekten vazgeçecek değiliz. Yine fotoğraf sanatını en güzel şekilde ortaya koymaya devam edeceğiz.”

Seminere Gürcistan, Afganistan, Arnavutluk, Çad, Kenya, Suriye, Pakistan, Ukrayna gibi değişik ülkelerden gelerek Kayseri’de üniversitede okuyan öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA