Etiyopya'da 3 Günlük Milli Yas

Etiyopya hükümeti, şükran bayramı kutlamalarında, 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından 3 günlük milli yas ilan etti.

Etiyopya hükümeti, 'Ireecha' olarak bilinen şükran bayramı kutlamaları sırasında Dberzit kentinde meydana gelen ve 52 kişinin ölümüne yol açan olayların ardından, 3 günlük milli yas ilan etti.

Hükümet irtibat bürosundan yapılan yazılı açıklamada, dün şükran bayramı kutlamaları sırasında meydana gelen olaylarda hayatını kaybedenlerin acısı dolayısıyla 3 gün süreyle milli yas ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, 3 günlük yasın, ülkedeki resmi kurum ve kuruluşlar ile Etiyopya'nın diğer ülkelerdeki konsolosluk ve büyükelçiliklerini de kapsayacağı aktarıldı.

Oromo bölgesine bağlı Dberzit kentindeki Hora Gölü'nün 5 kilometre yakınında, dün Oromo kabilesinin düzenlediği milli bayram kutlamasında hükümet karşıtı sloganların atılması üzerine, polis göstericilere müdahale etmiş, yaşanan izdihamda 52 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Etiyopya hükümeti, 52 kişinin ölümünden muhalif grupları sorumlu tutmuş, olaya neden olan kişilerin adalete hesap vereceğini ifade etmişti.
Kaynak: AA