Burdur'da Okulun Projeksiyon Cihazları Çalındı

FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan ve binası sahibi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulun 16 projeksiyon cihazı çalındı.

Burdur'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan ve binası sahibi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan okuldan 16 projeksiyon cihazı çalındı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Mahallesi'nde, Özel Alpaslan Ali Can Bilim Sanat Merkezine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler sınıflardaki projeksiyon cihazlarını çaldı.

Okula gelen polis ve Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri, yaptığı incelemede 16 projeksiyon cihazının çalındığını belirledi. Konferans salonundan sökülen cihazın ise götürülmediği görüldü.

Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen Oğuz Eğitim Kurumları tarafından işletilen ve bina sahibi Necati Can'ın 2013'te sonuçlanan tahliye davasına rağmen boşaltılmayan okul hakkında, 1 Temmuz 2010'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatma kararı verilmişti. Okul 19 Temmuz'da da eksiklerini gidermediği için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mühürlenmiş ve okulun kullandığı bina 23 Eylül'de sahibi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmıştı.
Kaynak: AA