Haldun Dormen Tiyatro Sahnesi Törenle Açıldı

Silifke Belediye tarafından yaptırılan Haldun Dormen Tiyatro Sahnesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Silifke ilçesinde belediye tarafından Haldun Dormen Tiyatro sahnesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yaptığı konuşmada, Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezini yeniden düzenleyerek, Haldun Dormen Tiyatro sahnesi olarak hizmete açtıklarını kaydetti.

Tiyatroların demokrasinin beşiği anlamına geldiğini, Türk tiyatrosunun duayenlerinden Haldun Dormen'in gerçek bir Türk aydını olduğunu ifade eden Turgut, şöyle devam etti:

'Bilindiği üzere yaşamın bir parçası, güzel sanatların en ilgi çekici kollarından olan ve insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip bulunan tiyatro, bir toplumun kendi benliğini tanıması, dile getirmesi yolunda en önemli araçlardan biridir. Çağdaş Türk tiyatro tarihi Haldun Dormen'in adı geçmeden yazılamaz. Bu büyük ustaya ahde vefa boynumuzun borcudur. Bir ülkede demokrasinin gelişmesi tiyatro sahnelerinin sayısıyla paralel olmakla birlikte insanı geliştiren ve yönlendiren bir sanat dalıdır. Bu anlamda Silifke Belediyesi olarak bizler de özellikle belediye tiyatromuzun değerli oyuncularıyla şehrimize tiyatroyu sevdirmeye, tiyatro sanatıyla halkımıza ulaşmaya gayret ediyoruz.'

Açılışa katılan Dormen ise inanılmaz güzel bir gün yaşadığını belirterek, 'Bir sanatçı için adının bir tiyatroya verilmesinden daha güzel bir şey olamaz. Bu sahne Türk tiyatrosu ve Silifke için hayırlı olsun. Silifke'yi bir daha asla hiç unutmayacağım.' diye konuştu.

Dormen ve Turgut, daha sonra kurdele keserek Haldun Dormen Tiyatro Sahnesini açtı.

Kaynak: AA