Cumhuriyet'in 93. Yılında 93 Sanat Eseri Sergilendi

Bodrum'da Cumhuriyet'in ilanının 93. yıl dönümü dolayısıyla 15 ülkeden 93 sanatçının katılımıyla sanat etkinliği düzenlendi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Cumhuriyet'in ilanının 93. yıl dönümü dolayısıyla 93 eser sergilendi.

Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi tarafından, Bodrum Belediyesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Rusya, Kazakistan, Almanya, Moğolistan, Makedonya, Ukrayna, Bulgaristan ve Sırbistan'ın da aralarında olduğu 15 ülkeden 93 sanatçı eserleriyle destek verdi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi düzenleyicisi Denizhan Özer, resim sergisinde Devrim Erbil ve Bedri Baykam gibi usta sanatçıların eserlerinin de yer aldığını söyledi.

Cumhuriyet'in 93'üncü yılında 93 sanatçıyla bu etkinliği yaptıklarını ifade eden Özer, 'Cumhuriyet Bayramı'nı coşkulu bir şekilde yaşamak için görsel sanatçıların yaptığı bir seçkiyle sanatseverlerin karşısına çıktık. Ülkemizde demokrasinin sürekli olarak tartışıldığı bir dönemde, Cumhuriyet Bayramı'nda bu seçkilerin Bodrum'da olması bizleri mutlu ediyor.' diye konuştu.

Serginin 2,5 ay açık kalacağını anlatan Özer, sanatın en iyi örneklerini insanların gelip görmesini istediklerini ifade etti.

Özer, serginin uluslararası seçkiden oluştuğuna dikkati çekerek, 'Bu sergide Türkiye'nin usta sanatçıları, orta kuşak sanatçıları ve genç kuşak sanatçıları bulunuyor. Amacımız her kuşaktan sanatçıların eserlerinin tek bir pota içinde yer almasını sağlamak. Doğu, batı ve farklı ülkelerden sanatçılar da sergimizin içinde yer alıyor.' ifadelerini kullandı.

Sergi, 15 Ocak'a kadar açık kalacak.
Kaynak: AA