Yüreğir Gençlik Merkezi Tarafından Öğrencilere 'Vatan Ve Bayrak Sevgisi' Etkinliği

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi Değerler Atölyesi kapsamında, Hakkı Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Seyhan Rotary Anadolu Lisesi öğrencilerine "Vatan ve Bayrak Sevgisi" konulu bir etkinlik düzenlendi.

Yüreğir Gençlik Merkezi Tarafından Öğrencilere 'Vatan Ve Bayrak Sevgisi' Etkinliği
Yüreğir Gençlik Merkezi çok amaçlı salonunda Gençlik Merkezi Müdürü Habip Bilgin, Gençlik Spor Bakanlığı ve Yüreğir Gençlik Merkezi’nin proje ve faaliyetlerini tanıttı. Bilgin, "Bir milletin sahip olduğu en önemli şey vatanıdır, bayraktır. ’Yeni Bir Nefes’ sloganıyla gençlerimizi milli ve manevi değerler konusunda aydınlatmak, gençlerle bütünleşip gençliğini ve geleceğini sağlam temeller üzerine kurmak, bu temeller atılırken devletimizin, hükümetimizin ve kurumlarımızın bütün imkanlarını gençlerin hizmetine vermeye ve bütün olanakları sunmaya hazırız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik merkezlerini tanıtmak üzere hazırladığı kısa tanıtım filminin ardından kürsüye çıkan Hakkı Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Ahmet Nuroğlu da vatan ve bayrak sevgisi üzerine yaptığı konuşmada, "Sahipsiz olan vatanın batması haktır, sen sahip olursan, bu vatan batmayacaktır. Vatan, bir kimsenin doğup büyüdüğü; bir milletin hakim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını vereceği toprak parçasıdır. Bir milleti besleyen büyüten ana kucağıdır. Onun için ana vatan olarak tarif edilmiştir. Yine anaya benzetilmiştir. Devlette babaya benzetilmiştir" ifadelerini kullandı.

Seyhan Rotary Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Hükümdar ise "Yeni nesiller vatan, bayrak ve millet sevgisi ile yetiştirilmelidir. Bu gençler, gelecekte ülkemizde önemli rolleri alacaktır. Şehit kanları ile kurulmuş bu vatanın, şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak ve onların ruhlarını rahat ettirmenin yolu, gelecek nesillerin bu ülke için neler yapabileceğini göstermesi ve vatanlarına sahip çıkmaları gerekiyor" diye konuştu.

Hakkı Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci temsilcisi Hasan Demir ise katılımcılara şiir okudu. Etkinliğe gençlik merkezi personeli, gençlik liderleri, öğretmenler, öğrenciler ve gönüllü gençler olmak üzere yaklaşık 360 kişi katıldı.

Gençlik liderleri tarafından katılımcılara Türk Bayrağı dağıtıldı.
Kaynak: İHA