Adilcevaz'da Yapılacak Sanayi Sitesi

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz ESOB Başkanı Ümit Aldağ ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) yetkilileri esnafı ziyaret etti.

Başkan Gürsoy, ziyarette yaptığı açıklamada, ilçeye yapılması planlanan yeni sanayi sitesi konusunda elinden geleni yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Yeni sanayi sitesi için esnafın yapması gereken bazı prosedürlerin olduğunu belirten Gürsoy, şunları söyledi:

'İlk önce sanayi esnaflarının öncülüğünde bir yapı kooperatifi kurulacak ve bu kooperatif üzerinden gerekli resmi işlemler başlatılacak. İlçeye yeni bir sanayi sitesi kazandırmak benim hayallerim arasında yer alıyor ve bunu Allah'ın izniyle el birliğiyle gerçekleştireceğiz. Tabi sadece sanayi sitesi kurmakla olmaz, öncelikle usta ve çırak yetiştirmeliyiz.

Bu konuda sanayi esnaflarımıza büyük iş düşmektedir. Yeni bir sanayi sitesi kurulması konusunda bizlerden desteklerini esirgemeyen ve yanımızda olan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilileri Cengiz Şahin, İhsan Bakırhan ve Mahmut Erkoç ile Adilcevaz ESOB Başkanı Aldağ'a teşekkür ederim.'

TATSO Başkan Yardımcısı Şahin ise oda olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, 'Başkan Gürsoy’un gayretli çalışmalarını görünce bizde elimizden gelen her şeyi yapmaya karar verdik. Kooperatifin oluşma aşamasından projenin hazırlanmasına kadar ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.' dedi.

Adilcevaz ESOB Başkanı Aldağ da, Başkanın Gürsoy'un ilçeye yeni bir sanayi kazandırmak için var gücüyle çalıştığını söyledi.

Sanayinin uzun yıllar önce yapıldığını, alt yapı ve iş yeri problemleri olduğuna dikkat çeken esnaf Murat Küse de, 'İnşallah ilk adımı atmış bulunuyoruz. Kısa sürede Kooperatifi kurup resmi işlere başlayacağız. Desteğini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA