ZEKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Uşak'ta yapıldı.

ZEKA Dönem Başkanlığını da yürüten Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Uşak Valiliğindeki toplantıda, ajansın çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

ZEKA'nın 2011 yılından bu yana düzenli olarak Doğrudan Faaliyet Destek Programları açtığını aktaran Vali Yıldırım şunları söyledi:

'Bu toplantıda 2015 yılında ilan edilen Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SAREP) ile Sosyal Kalkınma ve Beşeri Gelişme Altyapı Mali Destek Programı (SOBEP) kapsamında desteklenen projelere ilişkin ilerleme raporlarını ve yararlanıcılar dan gelen projelere ilişkin talepleri ve projelerle ilgili gelişmeleri ele alacağız. Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılar dan gelen talepleri olumlu karşılıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Projelere mali destek sağlamanın yanında sağlanan desteklerin etkin ve belirlenen hedeflere uygun bir şekilde kullanılıp kullanılmadığını 2 ayda bir hazırlanan bu raporlar vesilesiyle yakından takip ediyoruz. 2017 yılında yapılacak hizmet alımları, iki yönetim kurulu toplantısı arasında ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetleri ve eylül ayı gelir-gider cetvelini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz.'

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıya, Uşak Valisi Ahmet Okur, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.

Toplantının ardından yönetim kurulu üyeleri hep birlikte Ulubey Kanyonu Cam Teras'ı gezdi.

Kaynak: AA