Büyükşehir'in Deprem Çalıştayı Bu Yıl Uluslararası Ölçekte Yapılacak

Büyükşehir, 8-10 Kasım günlerinde Uluslararası Deprem Gerçeği Kentleşme Çalıştayı’nın üçüncüsünü gerçekleştirecek.

Büyükşehir'in Deprem Çalıştayı Bu Yıl Uluslararası Ölçekte Yapılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın III. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı, 8-10 Kasım tarihlerinde Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Salonu’nda yapılacak. Daha önce iki kez ulusal ölçekte hayata geçirilen çalıştay bu yıl uluslararası boyutta olacak. Çalıştaya Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler ve yurt içinden birçok akademisyen katılacak.

Türkiye ve Kocaeli’de deprem tehlikesine farkındalık yaratılmaya çalışılan çalıştayda, konularında uzman kişiler tarafından yeni teknolojik gelişmeler ve dünyada yapılan çalışmalar anlatılacak. Kocaeli’ne uyarlanmış çalışmaların inceleneceği etkinlikte yakın zamanda Türkiye’de Fransız bilim adamı Le Pischon tarafından gündeme getirilen İstanbul depreminin yakın zaman içerisinde olabileceğine yönelik iddialar ve Kocaeli’ne etkileri de deprem uzmanları tarafından tartışılacak.

Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nda uluslararası ölçekte yapılan çalışmalar, sanayi şehri olan Kocaeli’de afetlerin neden olabildiği endüstriyel kazalara karşı alınan önlemlere değinebilmek amacıyla Ford ve TÜPRAŞ fabrikalarının uzman yetkilileri de yer alacak. Her yıl paydaşları daha da arttırarak yapılacak uluslararası çalıştayda Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler’den gelen akademisyenler tecrübelerini aktaracak.
Kaynak: İHA