Yozgat'ta 'FETÖ' Bahanesiyle Dolandırıcılık

Sorgun ve Yerköy ilçelerinde iki kişiyi dolandıran zanlı tutuklandı.

Yozgat'ın Sorgun ve Yerköy ilçelerinde, isimlerinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasına karıştığı bahanesiyle iki kişiden 136 bin lira aldığı öne sürülen şüpheli yakalanarak tutuklandı.

Sorgun'da yaşayan Dudu Bulut'u (65) telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan B.C. (23), 'Adınız FETÖ soruşturmasına karışmış. Biz de polis olarak bunu soruşturuyoruz ve soruşturmanın sürdürülebilmesi için bize para gerekiyor' diyerek, bu kişiden evdeki para ve ziynetleri belirttiği yere getirmesini istedi.

Buluşma noktasına giden Bulut, polis sandığı zanlıya ziynet tutarı da dahil 20 bin lira verdi.

Şüpheli, Yerköy ilçesinde 80 yaşındaki Hacı Yeşiloğlu'ndan da aynı yöntemle 31 bin 760 avro ve 10 bin lira aldı.

Dolandırıldıklarını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine çalışma başlatan Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, MOBESE kayıtlarını ve plaka tanıma sistemindeki 7 bin aracı inceledi. Mağdur vatandaşlar, bir otelin güvenlik kamerası kayıtlarından şüpheliyi teşhis etti.

Zanlının taksi kullandığını belirleyen ekipler, B.C'yi Yozgat merkez Muslubelen mevkisinde asayiş uygulaması sırasında yakaladı.

Gözaltına alınan zanlının üzerinde, Yerköy'de dolandırılan vatandaşa ait 9 bin 500 lira ile 2 cep telefonu ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yozgat'a Şanlıurfadan geldiği belirtilen şüphelinin ifadesi doğrultusunda olaya karıştığı tespit edilen iki kişinin daha arandığı öğrenildi.
Kaynak: AA