Yapılandırmada Son Hafta

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçlarını yapılandırma süresi 31 Ekim 2016 tarihinde son bulacak.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecek borç yapılandırması ile ilgili olarak, belediyeye borcu bulunan vatandaşları süreyi geçirmemeleri konusunda uyardı.

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun' kapsamındaki yapılandırmadan, Edirne Belediyesi'ne 30 Haziran 2016 tarihine kadar borcu bulunan kişi ve kurumlar yararlanabilecek.

Su, emlak, çevre- temizlik, ilan-reklam, eğlence, yangın sigorta, haberleşme ve enerji tüketim vergi borcu bulunan kişi ve kurumları Edirne Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurarak birikmiş borçlarını yapılandırabilecek.

Mükellefler, birikmiş borcu bulunup yapılandırma kapsamına giren borçlarını Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne şahsen müracaat ederek yapılandırabilecek.

Borçların 2’şer aylık ödemeleri halinde 6 ile 36 ay arasında taksitlendirme yapılacağını ifade eden yetkililer, ilgili kanun kapsamında 30 Haziran 2016 tarihine kadar kesinleşmiş borcu bulunan kişi ve kurumların bu haktan yararlanabileceğini kaydetti.

İsteyen vatandaşlar borçlarını tek seferde ödeyebilecek.

Mevcut kesinleşmiş borçların 31 Ekim 2016 tarihine kadar yapılandırılması ya da ödenmesi durumunda gecikme zammı ve gecikme faizlerinin silindiği, sadece ana borcun yapılandırıldığını belirten yetkililer, yapılandırma için son bir haftanın içine girildiğini de dikkat çekti.
Kaynak: AA