Adının FETÖ'ye Karıştığını Söyleyip Dolandırdılar

Yozgat’ta adını FETÖ’ye karışmış diye korkuttuğu iki yaşlıdan yaklaşık 136 bin TL para ve ziynet eşyası dolandıran şahıs, polisin ısrarlı takibi sonucu yakalandı.

Adının FETÖ'ye Karıştığını Söyleyip Dolandırdılar
Telefonda dolandırıcılık olayı, 18 Ekim Salı günü Yozgat’ın Sorgun ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’dan Yozgat’a gelen Bülent C. (23) isimli şahıs, telefonla Sorgun ilçesinde 65 yaşındaki Dudu B.’yi arayıp kendisini polis olarak tanıttı. Dudu B.’ye “İsminiz FETÖ/PDY’ soruşturmasına karışmış. Biz de polis olarak bunu soruşturuyoruz ve soruşturmanın sürdürülebilmesi için bize para gerekiyor. Evde ne kadar para ve ziynet eşyası varsa getirin.” diyen zanlı, Dudu B.’yi korkutup elden 20 bin TL değerinde para ve ziynet eşyasını alıp kaçtı. Dolandırıldığını anlayan Duru B. durumu emniyete bildirdi.

Aynı yöntemi kullanarak Yerköy ilçesinde 80 yaşındaki Hacı Y.’yi arayan Bülent C., 31 bin 760 Euro ve 10 bin TL para alarak kayıplara karıştı. Dolandırıldığını anlayan Hacı Y. de olayı polise bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri zanlının yakalanması için geniş çaplı bir araştırma başlattı. MOBESE kameraları ve plaka tanıma sisteminde araç taraması yapan ekipler 7 bin aracı inceledikten sonra zanlının ticari taksi kullanarak ilçelere gittiğini tespit etti. Zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Yozgat Muslubelen mevkiinde yaptığı araç kontrolünde, üzerinde 2 cep telefonu ve Hacı Y.’den dolandırdığı paradan kalan 9 bin 500 TL ile birlikte yakalandı. Gözaltına alınan Bülent C., Yerköy Cumhuriyet Başsavcılığındaki sorgulamasında, kardeşi Bayram C. ile hareket ettiğini ve Şanlıurfa’da kendilerini yönlendiren, Bayram C.’nin irtibatlı olduğu üçüncü bir şahsın bulunduğunu söyledi.

Zanlı Bülent C. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA