AK Parti İl Başkanı Delican Açıklaması

'Başbakanımızın sözlerinden nem kapan, alınganlık yaşayan Kocaoğlu o süreçte kendi cephesinden ve yakın çevresinden gelen benzer sözleri görmezden geliyor'.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Başbakanın sözlerinden nem kapan, alınganlık yaşayan Kocaoğlu'nun o süreçte kendi cephesinden ve yakın çevresinden gelen benzer sözleri görmezden geldiğini belirtti.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın hafta sonu partisinin Afyon'daki istişare toplantısında dile getirdiği CHP'nin 2014 yerel seçimlerinde İzmir'de FETÖ'cülerle birlikte kampanya yaptığına yönelik sözlerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açıklamalarıyla farklı bir boyut kazandığı belirtildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti İl Başkanı Delican, Kocaoğlu'nun, Başbakan Yıldırım'ın sözlerini doğru okumadığını ifade ederek, 'Sayın Başbakanımız belediye başkan adayı olarak yarıştığı 2014'te bizzat şahit olduğu hatta bütün İzmir'in, hepimizin şahit olduğu olaylardan örnekler vermiştir. Başbakanımızın sözlerinde Kocaoğlu'nun Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) kapalı kapılar ardında pazarlık ettiğine dair ibare yoktur.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'ın, FETÖ konusunda AK Parti'yi ve hükumeti suçlayan CHP'nin, dün bu örgütün uzantılarıyla nasıl beraber yürüdüğünü anlatmak istediğini kaydeden Delican, şunları kaydetti:

'Sayın Kocaoğlu'na seslenmek istiyorum. O tarihte CHP İzmir milletvekili sıfatı taşıyan, yakın geçmişte parti vitrininde önemli mevkilerde bulunan akademik açıdan profesör sıfatı taşıyan sayın Güler'in 2 yıl önce ifade ettiği sözler ortadadır. Sayın Kocaoğlu hala ikna olmadıysa kendisinin desteğiyle CHP İzmir İl Başkanı seçilen Ali Engin'in 10 Mart 2014 günü, yani kritik seçimden sadece 20 gün önce basına yansıyan açıklamalarına göz atmasında fayda var. Sayın Kocaoğlu isterse örnekleri artırabiliriz. Başbakanımızın sözlerinden nem kapan, alınganlık yaşayan Kocaoğlu o süreçte kendi cephesinden ve yakın çevresinden gelen benzer sözleri görmezden geliyor. Başbakanımız yerel seçimde 15 Temmuzdan bu yana ne denli tehlikeli bir terör örgütü olduğunu anladığımız FETÖ örgütünün kumpas operasyonlarına, davalarına maruz kalırken CHP'liler FETÖ'nün abileri, ablalarıyla kol kola kampanya yürütüyorlardı. Hatta yerel seçimden sonra yaşadığımız 7 Haziran ve 1 Kasım'da da durum değişmemiştir.'
Kaynak: AA