Şanlıurfa 1. Uluslararası Hat Yarışması

Şanlıurfa 1. Uluslararası Hat Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, 'Birlikte yaşama kültürü' konulu resim, şiir, deneme ve hat yarışması düzenlediklerini belirtti.

Birlikte yaşama kültürünün Hazreti Adem ile başladığını kaydeden Çiftçi, 'Birlikte yaşama kültürü, insanoğlunun bu topraklar üzerinde yaşadığında her zaman bir birliğe ihtiyaç duyduğu, mekanları paylaştığı bir süreçtir. Dolayısıyla bizler belediye başkanlığı olarak bu şehrin 3 bin mahallesine hizmet veriyoruz. İşte bu mahallelerde ve 13 ilçemizde insanlar bir arada yaşıyor, İnsanlarımız mekanlarını ortak kullanıyor, duygularımız düşüncelerimiz fikirlerimiz bu mekanlarda gerçekleşiyor. Bu mekanları da birlikte kullanıyoruz. İşte bu yarışmalarla insanlarımızın sanata bakışını, denemeye ve konularını güzel duygularla ortaya çıkarmalarını bir zenginlik, bir paylaşım ve geleceğe bir miras aktarımı olarak görüyoruz. Bu anlamda yarışmamıza katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından kendi dallarında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Törenin sonunda resim dalında dereceye giren resimlerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA