Avustralyalılar Kültürel Çeşitlilik İçin Yürüdü

Ülkenin 25 kentinde düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

MELBOURNE – Avustralya’da binlerce kişi, ülkenin kültürel çeşitliliğine destek vermek için düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Avustralya’daki göçmen ve mültecileri destekleyen ‘‘Avustralya’ya hoş geldiniz’’ adlı sivil toplum kuruluşu, ülkenin kültürel çeşitliliğini desteklemek için yürüyüş düzenlendi.

Başkent Canberra'nın yanı sıra aralarında Sydney, Melbourne, Perth, Hobart, Brisbane ve Adelaide’ın da bulunduğu 25 şehirde düzenlenen yürüyüşe, ülkenin çok kültürlü yapısına sahip çıkmak isteyen Avustralyalılar yoğun ilgi gösterdi.

Avustralya’ya gelen mülteci ve göçmenlerin kendilerini iyi hissetmeleri amacıyla 'Birlikte Yürüyelim’’ teması altında düzenlenen yürüyüşe katılanlar, ‘‘Avustralya’ya hoş geldiniz’’, ‘‘Hepimiz insanız, hepimiz eşitiz’’, ‘‘Aynı insanlar aynı rüyalar’’ pankartları taşıdı.

Yürüyüşler sırasında yapılan açıklamalarda Avustralya’da İslam ve göçmen karşıtlarının ırkçılık içeren söylemlerine dikkat çekilerek, Avustralya’nın çok kültürlü yapısına ters düşen bu tür yapılanmalara karşı çıkılması çağrıları tekrarlandı.

Kültürel çeşitliliğin ve çok kültürlülük politikalarının Avustralya’nın özelliklerinden biri olduğuna vurgu yapılan açıklamalarda bu özelliğin korunmasının önemine işaret edildi.
Kaynak: AA