Bahçelievler'de Öğretmenevindeki Cinayet Davası

Bahçelievler'deki öğretmenevinde, resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk'u öldürdüğü iddia edilen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişi Adnan Bay ile olaya karışan oğlu Mehmet Alperen Bay'ın yargılanmasına başlandı.

Bahçelievler'deki öğretmenevinde, resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk'u öldürdüğü iddia edilen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişi Adnan Bay ile olaya karışan oğlu Mehmet Alperen Bay'ın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Adnan Bay, olayda yaralanan mağdur Remzi Ersoy, müşteki Zübeyde Pamuk ile tarafların avukatları katıldı.

Bir diğer tutuksuz sanık Mehmet Alperen Bay ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada savunma yapan sanık Adnan Bay, önceki ifadesinin çeşitli nedenle eksik kaldığını belirterek, ''Oğlumla öğretmen evine geldiğimizde önce meyve suyu içtik. Ramazan ayıydı. Doğru dürüst iftar da yapmamıştık. Lobide oturduğumuz sırada maktul yanımıza geldi. 'Burada oturamazsınız ve burada kalamazsınız derhal terk edin' dedi. Sonradan resepsiyon bölümüne geçti. Biz de oğlum ile beraber resepsiyona geçerek havalimanında patlama oldu, biz de mağdur olduk. Mağdur olduğumuz için burada kalmak istediğimizi söyledik. O da bize yer olmadığı için kalamayacağımızı söyledi. Ben de maktulün kendisine müfettiş olmam nedeniyle mutlaka öğretmen evlerinde yedek odalar olabildiği için ısrarcı davrandım.'' dedi.

Maktulün kabalaştığını, sert konuşmaya başladığını öne süren sanık Adnan Bay, ''Ben terbiyeli ol diye söylediğimde de ben şimdi sana göstereceğim deyip bulunduğu resepsiyondan, dışarıdaki benim bulunduğum alana doğru geldi. Benim üzerime doğru gelmeye başladı. Bu sırada oğlum Mehmet Alperen Bay önüne geçip, iki elini de açarak 'ağabey yapma' diye söyledi ve ona engel olmaya çalıştı. Maktul ise benim üzerime gelmeye devam etti ve oğlum üzerinden sinkaflı bir şekilde ölen eşime de küfür ederek bana yumruk atmaya başladı. Yumruklar bana değdi, yaralandım.'' diye konuştu.

Oğlunun daha önceden bir çene ameliyatı geçirdiği için tekrardan çenesinin dağılabileceğini düşünerek silahını çektiğini anlatan sanık Bay, kendisinin yere doğru 30 veya 40 derecelik açıyla 2 el ateş ettiğini, maktulün herhangi bir şekilde vurulduğuna dair tepki vermediğini, oğluyla birlikte yere düştüğünü, bu sırada maktulün oğluna sarılarak siper ettiğini söyledi.

Sanık Bay, oğlunun vurulduğunu zannettiğini belirterek, ''Daha sonra neler olduğunu hatırlamıyorum. Ondan sonra kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Ancak o arada oğlumun vurulabileceğini de düşünerek yere düştüklerinde oğlumun omzuna elimi koyarak 'oğlum seni mi vurdum' diye bağırdım. Sonrasındaki olayları hatırlamıyorum. Benim bu olay öncesinde maktul ile tanışıklığım yoktur. Bir anda gelişen olay nedeniyle çok pişmanım.'' dedi.

Olayda yaralanan mağdur Remzi Ersoy ifadesinde, alt katta çalıştığını, Adnan Bay'ın kimlik vermemekte ısrar etmesi üzerine resepsiyon görevlisinin çıkmalarını istediğini, Adnan Bay'ın 6 el ateş ettiğini gördüğünü, mermilerden birinin de kendi topuğuna isabet ettiğini söyledi.

Mağdur Ersoy, ''Ben Cemalletin Pamuk'un küfür ettiğini duymadım. Ayrıca Mehmet Alperen Bay, maktulle yerde boğuşurken babasına ‘baba vur vur’ diye bağırdığını duydum. Fakat silahla mı vur yoksa başka türlü mu vur şeklinde ne anlama geldiğini bilemiyorum.'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan sanık Mehmet Alperen Bay'ın bir sonraki celse hazır edilmesine, olay gecesine ilişkin öğretmenevinin içinde ve bahçesindeki güvenlik kamera kayıtlarının istenmesine, gelecek görüntülerin çözünürlüklerinin arttırılarak dudak okuma konusunda uzman bir bilirkişiye görüntülerin gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

-İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, MEB'de ilköğretim müfettişi olarak görev yapan Adnan B'nin, geçen haziran ayında İtalya'ya gidecek olan oğlu Mehmet Alperen Bay ile Atatürk Havalimanı'na gitmek istedikleri, havalimanına terör saldırısı düzenlenince vazgeçtikleri belirtildi.

İddianamede şüpheli Adnan Bay ile oğlunun, konaklamak için Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi'ne gittiği ve görevli maktul Cemalettin Pamuk'tan oda istediği anlatılırken, taraflar arası çıkan kavgada maktul Pamuk'un, şüpheli Adnan Bay'a yumruk attığı, Adnan Bay'ın da ruhsatlı tabancasıyla hedef gözeterek Pamuk'a ateş ederek Pamuk'u vurduğu, Adnan Bay'ın oğlu Mehmet Alperen Bay'ın ise 'maktulün kaçmasını ve kendisini korumasını engellediği', bu şekilde suça iştirak ettiği öne sürüldü.

İddianamede, şüpheli Adnan Bay ile oğlu Mehmet Alperen Bay'ın ayrı ayrı 'kasten insan öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA