Türkiye'nin Lübnan'daki Filistinlilere Yardımları

Beyrut Büyükelçisi Erciyes, Türkiye'nin Lübnan'daki Filistinlilere bugüne kadar yaklaşık 2 buçuk milyon dolar değerinde yardımda bulunduğunu açıkladı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Türkiye'nin Lübnan'daki Filistinlilere bugüne kadar yaklaşık 2 buçuk milyon dolar değerinde yardım yaptığını ifade etti.

Büyükelçi Erciyes, Lübnan-Filistin Diyalog Derneği Başkanı (LPDC) Hassan Mneimneh'i ziyaretinden sona yaptığı açıklamada Türkiye'nin Filistinlilere yardımları hakkında bilgi verdi.

'Türkiye, Filistin'e yardım sağlayan ana ülkelerden biri olmaktan gurur duyuyor. Yaptığımız yardımların toplam miktarı 1995'ten bu yana 300 milyon doların üzerinde.' diyen Erciyes, Mneimneh ile görüşmesinde Lübnan'daki Filistinlilerin durumunu ve LDPC ile ileriye dönük işbirliği faaliyetlerini ele aldıklarını belirtti.

Türkiye'nin Lübnan'daki Filistinli mültecilere de yardım sağladığının altını çizen Erciyes, 'Lübnan'daki Filistinlilere şu ana kadar yaklaşık 2.5 milyon dolar değerinde destek sağladık. Yardımlarımızın büyük kısmı insani yardım için ve 2007-2012 arasında Filistinli mültecilerin yaşadığı Nahr el-Barid mülteci kampının yeniden inşasında geçici barınak, kira, gıda ve temel sağlık hizmetleri için kullanıldı.' dedi.

Büyükelçi Erciyes, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ve Türk Kızılayının 2013 yılında 250 bin dolar tutarında bin ton şekeri Lübnan'daki Filistinli mültecilerin yaşadığı kamplara ulaştırdığını hatırlatırken, 'Haziran 2016'da ise Türk Kızılayı, Lübnan'daki Filistinlilerin sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 50 bin dolar tutarındaki yardımı Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağışladı.' diye konuştu.

Erciyes, Türkiye'nin Lübnan'daki ihtiyaç sahibi Filistinlileri desteklemeye devam edeceğini ifade etti.
Kaynak: AA