Sivas'taki 'Kesik Baş' Cinayeti Davası

Kentte 14 yıl önce bir uzman çavuşun başı kesilerek öldürülmesiyle ilgili, cinayetin azmettiricisi olarak tutuklanan maktulün eşi ile akrabasının yargılanmasına devam edildi.

Sivas'ta 2002'de bıçaklandıktan sonra başı kesilip gövdesinden ayrılmış bulunan uzman çavuşun öldürülmesiyle ilgili azmettirici olarak tutuklanan maktulün eşi ile akrabası sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki dördüncü duruşmaya, uzman çavuş Adem Keleş'in öldürülmesiyle ilgili azmettirici olduğu iddia edilen eşi Meryem Şule Erdemir Keleş (39), cinayeti işlediği öne sürülen akrabası Murat Arısoy (36), avukatlar ve öldürülen uzman çavuş Keleş'in bazı yakınları katıldı.

Sanıklardan Murat Arısoy, Meryem Şule Keleş'in kız kardeşi A.K'nın beyanlarını cezaevinde okuduğunu ve bazı konuların yüksek sesle dile getirilmediğini öne sürdü.

'Her iki tanığın da artık söylemek durumunda kaldıkları hususları söylediklerini düşünüyorum' diyen Arısoy, Keleş'in kızı H.M.K'nın anlattıklarının da doğru olduğunu dile getirdi.

Arısoy, 'Sadece konuşmamın sonunda 'Beni affetmeni istiyorum.' diye belirttim. Hatta 'Bunları gidip polise anlatabilirsin.' dedim. Çanakkale Açık Cezaevi'nden izinli çıktıktan sonra maktulün katilini bulup bunu ödeteceklerine dair ant içtiklerini duyunca çekindiğim için görüşmedim. Kendimi koruma saiki ile güvenlik kuvvetlerine de teslim olmadım. Ayrıca ben gerek tanıkların gerekse diğer dinlenen kişilerin bu davanın seyrini başka bir yöne çekmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Ben gerçeklerin ortaya çıkması bakımından bildiğim her şeyi anlattım.' diye konuştu.

Sanık Meryem Şule Erdemir Keleş ise atılı suçlamayı kabul etmediğini vurguladı.

Tecavüz iddialarıyla ilgili söylediklerinin olduğunu savunan Keleş, 'Mahkemenin gidişatını değiştirmek gibi bir niyetim bulunmamaktadır. Tutukluluğum nedeniyle mağdurum, çocuklarım benim tutukluluğum nedeniyle perişan vaziyetteler. Tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 21 Aralık'a erteledi.

- Olay

Sivas'ta, 1 Mayıs 2002'de Yenidoğan Mahallesi'nde Uzman Çavuş Adem Keleş'in başı kesilerek öldürülmesiyle ilgili 13 yıl boyunca delil toplayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 10 Aralık 2015'te Keleş'in eşi Meryem Şule Erdemir Keleş'i (39) Kayseri'de cinayetin azmettiricisi, akrabası Murat Arısoy'u (36) da İstanbul'da katil zanlısı olarak yakalamıştı.
Kaynak: AA