Erzincanlılar Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğünce her yaştan vatandaşların katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Erzincanlılar 'Dünya Yürüyüş Günü' etkinlikleri kapsamında, sağlıklı yaşam için yürüdü.

Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğünce her yaştan vatandaşların katılımıyla düzenlenen yürüyüş, belediye önünden başladı.

Saat Kulesi'ne kadar yürüyen vatandaşlara, burada meyve ikram edildi. Ardından yürüyüşe katılan 6 kişiye, çekilişle bisiklet hediye edildi.

Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, yaptığı açıklamada, obezite ve diyabetin en büyük nedeninin hareketsiz yaşam olduğunu söyledi.

Kentte hareketsiz yaşamın önüne geçmek için çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Türköz, bisiklet turları düzenlediklerini de bildirdi. Türköz, 'Her hafta bir müdürlüğümüzün personeli, Erzincan'da belirli bir güzergahta, bisikletleriyle spor yapma imkanı buluyor.' dedi.

İl Sağlık Müdürü Mesut Turan da bundan sonra hafta içi ve hafta sonunda sağlıklı yaşam yürüyüşleri ile bisiklet turları yapacaklarını ifade etti.

Fiziksel hareketsizlik ve dengesiz beslenmenin beraberinde obeziteyi getirdiğini anlatan Turan, 'Obezite de birçok hastalığın temelinde yer alıyor. Bugün diyabet, hipertansiyon, felçler, özellikle kanserli hastalıklar gibi birçok metabolik rahatsızlıkların nedeni şişmanlık ve obezite. Bunları fiziksel aktivite ve dengeli beslenmeyle yenmemiz lazım.' diye konuştu.

Kaynak: AA