Mersin Valisi Çakacak'tan Değerlendirme Toplantısı

İçel Valisi Özdemir Çakacak, kentte görev yapan kaymakamlarla bir araya gelerek, yatırım ve hizmetlerle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

İçel Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakacak, makamında gerçekleşen toplantıda, kamu güvenliğine yönelik olarak İçel genelinde yapılan arama ve yol kontrolü uygulamalarının güvenlik açısından çok etkili sonuçlarının olduğunu belirtti.

Kontrol ve denetimlerin titizlikle takip edilmesi gerektiğine dikkati çeken Çakacak, özellikle okul çevrelerinde alınan tedbirlerin ve denetim faaliyetleri hususunun üzerinde durulması gerektiğini kaydetti.

Okul yöneticileriyle gerçekleştirilecek olan toplantılarla bu tedbir ve denetimlerden daha etkili sonuçlar alınabileceğini aktaran Çakacak, şöyle devam etti:

'Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenliği için alınan bu tedbirlerin kaymakamlar tarafından bizzat takip edilmesi gerekiyor. Yaşanan terör olayları nedeniyle doğu ve güneydoğu illerinden İçel'e göç etmek zorunda kalan yoksul ve yoksun ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının da yakından takip edilmesi için her türlü tedbirin alınmasını oldukça önemli. Uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili proje hazırlanmasında ve yeni projelerin hazırlanmasında İçel Valiliği olarak her zaman destekçi olacağız. Madde bağımlılarının eğitim, spor, tiyatro ve müzik gibi alanlara yönlendirilmesi amacıyla düzenlenecek proje bazlı faaliyetler madde bağımlılarının topluma kazandırılması konusunda faydalı olacaktır.'

Çakacak ayrıca, gerçekleştirilen denetim faaliyetlerinin sıklaştırılması konusunda kaymakamlara talimat verdi.

Toplantının ikinci bölümü ise İçel Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, İçel Tüm İçel Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu İçel Şubesi Başkanı Halil İbrahim Soysal ile EnerjiSA İçel Bölge Müdürü Tayfun Sevindik’in de katılımıyla devam etti.

Muhtarların dile getirdiği en büyük sorunun elektrik kesintisi olduğunu ifade eden Çakacak, bu yıl Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da büyük destekleriyle TEDAŞ’tan 100 milyon lirayı geçen bir yatırım aldıklarını belirtti.

Konunun en doğru şekilde anlaşılması amacıyla EnerjiSA İçel Bölge Müdürünün de toplantıya davet edildiğini aktaran Çakacak, daha sonra muhtarların talep ve sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA