'Lojman Cinayeti' Davası

Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün TBMM lojmanlarında öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün, 24 Haziran 1991'de TBMM lojmanlarında öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka bir suçtan tutuklu sanık Abdullah Gökalp, müşteki Erol Güngör ile avukatları Ahmet Çağlayan, Mehmet Sürücü ve sanık avukatı Nigar Yılmaz katıldı.

Duruşmaya tanık Şule İmamoğlu'nun dinlenilmesiyle devam edildi. İmamoğlu, cinayetin işlendiği dönemde ailesiyle lojmanlarda oturduklarını ifade etti. Cinayetten sonra bir arkadaşıyla olay yerine gittiğini anlatan İmamoğlu, 'Aynada ruj ya da kalemle yazılmış bir 'A' harfi hatırlıyorum. Birkaç harf daha vardı onları hatırlamıyorum. Anlamlı bir kelime yoktu ama 3 ya da 4 harf daha vardı.' dedi.

Tanık İmamoğlu'nun ifadesinin ardından söz alan sanık Gökalp, aynadaki yazıları ruj ile kendisi ve suç ortaklarının isimlerinin baş harfleri olacak şekilde yazdığını iddia etti. Gökalp yazılara ilişkin, 'Aynadaki yazıları evdeki ruj ile yazdım. İlk önce A.g.g, devamında ise suç ortaklarımın isimlerinin baş harflerini yazdım. Sırasıyla Yaşar'ın Y'si, Abdurrahim’in A’sı, Şadi’nin Ş’si sonra da kendimin baş harfi A'yı yazdım. Her harfin arasında nokta işareti koydum.' açıklamasında bulundu.

Gökalp, aynadaki yazının ilk kısmında kendisinin kod adının da geçtiğini belirterek, 'İlk baştaki A.g.g yazısı Abdullah Galip Gökalp’in kısaltmasıdır. Galip benim kod adımdır. Ve halen beni Galip olarak anarlar.' dedi.

Bunun üzerine müşteki Güngör'ün avukatları, Gökalp'in verdiği isimler hakkında ek iddianame hazırlanması talebinde bulundu. Ayrıca cinayetin işlendiği yere ilk gelen kişi olan ve durumdan aileyi haberdar eden eski TBMM başkanlarından Hikmet Çetin'in de tanık sıfatıyla dinlenilmesini istedi.

Sanık Gökalp daha sonra söz alarak dönemin SHP Milletvekili Kemal Anadol'un dinlenilmesi talebinde bulundu. Gökalp, '1991 yılında SHP'nin yaptığı siyasi hatalardan ötürü kendilerine bir ders verileceğini Kemal Anadol biliyordu.' ifadelerini kullandı.

Eksiklerin giderilmesi için duruşma, ileriki bir tarihe ertelendi.

Kaynak: AA