Hindistan'dan Suu Çii'ye Yardım Teklifi

Suu Çii, Hindistan Başbakanı Modi ile bir araya geldi.

Hindistan'ın, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii'ye enerji ve tarım alanında yardım teklifinde bulunduğu bildirildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Suu Çii ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, ülkesinin Myanmar'a enerji ve tarım alanları dışında depremden zarar gören tapınakların restorasyonu konusunda da yardım teklifinde bulunduğunu söyledi.

Yardımların, Myanmar halkı ve devletinin önceliklerine göre yapılacağını kaydeden Modi, 'Bugünkü görüşmemizde, tarım, elektrik enerji, yenilenebilir enerji dahil birçok konuda ikili ilişkilerimizi geliştirme kararı aldık.' diye konuştu.

Modi, Hindistan ve Myanmar'ın ortak güvenlik sorunlarına sahip olduğunu ve sınır güvenliği konusunda daha yakın ilişkiler içinde çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Suu Çii de görüşme sonrası açıklamasında, Hindistan'ın özel sektöründen de Myanmar'da yatırımlar konusunda destek beklediğini kaydetti.

Ülkesindeki değişimin zaman alacağını söyleyen Suu Çii, 'Myanmar'ın, bu değişim ve gelişim sürecini dikkatli bir şekilde atlatması gerekiyor.' dedi.

Suu Çii'nin Hindistan'a yaptığı üç günlük ziyaret bugün son buldu.
Kaynak: AA