Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, Dr. Ersin Arslan toplantı salonunda basın açıklaması yaparak, Pazar günü yaşanan terör saldırısını kınadı.

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak Açıklaması
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak yaptığı açıklamada her türlü terörü kınadıklarını belirterek, ‘‘Hain terör çirkin yüzünü Gazi şehrimizde bir kez daha göstermiş ve 3 yiğit evladımız şehit edilmiştir.

Milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik yapılan, bu saldırılara karşı verilecek en iyi cevap, birbirimizi her zamankinden daha fazla sevmemiz ve her zamankinden daha fazla kenetlenmemiz olacaktır.

O sebeple, başta yöneticilerimiz ve aydınlarımız olmak üzere, aklıselim herkes günü birlik düşünmeden kurtulmalı ve bu coğrafyada bizi kardeş kavgasına çekmek isteyen şer odaklarına karşı tek vücut olmalıyız.

Davranış ve söylemlerimizi, kültürümüze, gelenek - göreneklerimize ve evrensel hukuka uygun olarak şekillendirmeliyiz.

Gençlerimize ve çocuklarımıza milli şuuru, tarihi zenginliğimizi ve devlet olmanın önemini iyi anlatmalıyız.

Erdemli, ahlakı ve faziletli bir nesil inşa etmeyi başardığımız zaman, sözde din adı altında yapılan hain saldırıların ve terör eylemlerinin bertaraf edileceği unutulmamalıdır.

Hakiki Müslüman’ın teröristin olamayacağını ve masum insanları öldüremeyeceğini bilakis teröre karşı olacağını ve “Maide Suresi 32. Ayetinde bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir” diyen ulvi bir dinin mensubu olduğunu unutturmamalı ve beyinlerine nakşetmeliyiz.

Bu topraklarda bir iç savaş çıkarmanın hayalini kuran ve çok dilli, çok dinli ve çok bayraklı bir devlet oluşturmanın hesabını yapan emperyalist güçler iyi bilsinler ki; peygamber efendimizin duasına mahzar olan büyük Türk Milletinin, bin yıllık kardeşliğini bozamayacaklardır. Bilinmelidir ki, bu milletin direncini yok etmeye, dirliğini ve birliğini bozmaya hiçbir hainin gücü yetmeyecektir. Şahadet şerbetini içen ve hakka yürüyen kahraman evlatlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize de acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun’’ ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA