Darbeci FETÖ’cülere yakalama talebi

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirmek istediği darbe girişimi sırasında halkın darbecilere direnme direncini kırmak amacıyla telkinlerde bulundukları darbeci askerler lehine açıklamalar yaptıkları belirlenen Bülent Keneş, Abdülkerim Balcı ve Şemseddin Efe hakkında yakalama kararı talep edildi.

Darbeci FETÖ’cülere yakalama talebi
Darbeci FETÖ’cülere yakalama talebi
FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'da gerçekleştirmek istediği darbe girişimi günü Fethullahçı Terör Örgütü'ne hizmet eden yayın organları ve sosyal medya aracılığıyla halkın darbeye direnmemesi konusunda açıklamalar yapan ve öncesinde darbeyi çağrıştırıcı söylemlerde bulunan Bülent Keneş, Abdulkerim Balcı ve Şemsettin Efe hakkında yakalama kararı talep edildi.

ŞÜPHELİ OLARAK EKLENDİ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamına kapatılan Today's Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, kapatılan Zaman Gazetesi eski İsrail Temsilcisi Abdülkerim Balcı ve STV programcısı Şemseddin Efe'nin de şüpheli olarak dahil edildikleri öğrenildi.

YAKALAMA TALEP ETTİ


Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay'ın 3 şüphelinin darbe gecesi FEYÖ yayın organlarındaki darbe söylemlerini tespit ettiği, halkın darbeye direnmemesi çarpısında bulunduklarını belirlediği ve bunları delilleri ile dosyaya eklediği anlaşıldı. Bu çerçevede Savcı Tuncay'ın 3 şüphelinin ifadelerine başvurmak istediği adreslerinde kendilerine ulaşamayınca da Sulh Ceza Hakimliği'nden yakalama kararı talep ettiği öğrenildi.

DARBEYE DİRENMEYİN TELKİNİ


Savcı Tuncay tarafından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sunulan dilekçede, söz konusu isimlerin terör örgütü iltisaklı birçok suçtan kayıtlarının bulunduğu, görsel ve sosyal medya aracılığı ile darbe girişiminin gerçekleşeceğini beyan ettikleri, ve 15 Temmuz darbe girişimi günü toplumun darbeye karşı direnmemesi telkinlerinde bulundukları yer aldı. Savcılığın talebini Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği değerlendirecek.