AESOB'da 'Yapılandırma Toplantısı'

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (AESOB), 6736 Sayılı Kanun kapsamında esnafın borçlarının yapılandırmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AESOB'dan yapılan açıklamaya göre, toplantı Birlik Başkanı Adlıhan Dere, Vergi Dairesi Grup Müdürü Camal Akpunar, Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Orhan Zingal ile merkezde ve ilçelerde bulunan oda başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Dere, toplantıda yaptığı konuşmada, 6736 Sayılı Kanunun getirdiği avantajlardan yararlanma süresinin 31 Ekim 2016'da sona erdiğini belirterek, bu kanundan yararlanmak isteyen esnafın müracaatlarını bir an önce yapmasını istedi.

Borç yapılandırma işlemlerinin sadece gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinden defter tutanlarla sınırlı olmadığını kaydeden Dere, 'Basit usul mükelleflerinin, kira ve ücret geliri, menkul sermaye iradı, değer artışı kazancı elde edenler düzenlemeden yararlanabilecek. Başvurular 31 Ekim 2016'da bittiği için vatandaş ve esnaflarımızın yapılandırma işlemlerini son güne bırakmadan bir an önce tamamlamalarını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Ödemelerin peşin ve taksitli olmak üzere iki yöntemle yapılabileceğine dikkati çeken Dere, şunları kaydetti:

'Yapılandırılan vergi borçlarının ilk taksit ödemesi kasım ayında başlayacak. Sosyal güvenlik primlerinde ise ilk taksit aralık ayında başlıyor. Vatandaş borçlarını 6-9-12-18 taksitler şeklinde iki ayda bir ödeyebilecek. Peşin ödemede, hesaplanan güncelleme faizinin yarısı silinecek.'

Kaynak: AA