Siirt Tanıtım Günleri Sona Erdi

İstanbul Maltepe’de 13-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "Siirt Tanıtım Günleri" sona erdi.

Siirt Tanıtım Günleri Sona Erdi
Siirt Valiliği ve çeşitli dernekler tarafından Siirt’in turizm potansiyelini artırmak ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla Maltepe Sahili etkinlik alanında düzenlenen 3 günlük tanıtım günlerinde, kentin doğa, inanç, el sanatları ve zengin kültürel değerleri tanıtıldı. Çeşitli el sanatlarının tanıtılması için açılan stantları yakından gören vatandaşlar, Siirt kültürünü ve yöresel lezzetlerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Tanıtım günlerine katılan davetliler, mahalli sanatçıların konserlerine halay çekerek eşlik ederken, İstanbul Siirt Spor Taraftarlar Derneğince düzenlenen futbol imza gününe, Siirt Jetpa Spor Kulübünde de oynayan, eski ünlü Futbolculardan Ceyhun Eriş ve Evren Turhan katıldı.

İmza gününde, Siirt Spor formalarını imzalayan ünlü Futbolcular, sporseverlerle bol bol fotoğraf çektiler.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt’in turizm potansiyelini artırmak, sahip olduğu tüm değerlerini, dört gün boyunca, Sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte tanıtılmaya çalışıldığını söyledi.

Tanıtım günlerinde fuarı ziyaret ederek stantları gezen Vali Tutulmaz, Ankara’dan sonra İstanbul’da gerçekleştirilen Siirt tanıtım günleri ile üç dilli kardeş şehrimizin doğal güzelliklerini, inanç ve kültür değerlerinin tanıtıldığını kaydetti.

Kaynak: İHA