Kilo Vermenin Farklı Yolu!

Medikal Estetik Hekimi Dr. Alp Okutucu, kilo vermenin sadece estetik vücuda sahip olmak ve güzelleşmek için değil; kalp, tansiyon ya da şeker hastalığından kurtulmak için de önemli olduğunu ifade ederek, özellikle bayanların bitmeyen derdi fazla kilolardan kurtulmanın farklı bir metodu olan “Metabolic Balance” programını hakkında bilgiler verdi.

Kilo Vermenin Farklı Yolu!
Metabolic Balance’nin doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından geliştirilmiş, kilo düzenleyici bir metabolizma programı olduğunu kaydeden Dr. Alp Okutucu, “Bu program yardımıyla, beslenme alışkanlıklarınız, sağlıklı, dengeli ve size özgü bir beslenme şekline dönüşecektir. Bir başka ifadeyle sizin için sağlıklı ve gerekli olan besinleri, vitamin ve mineralleri içeren gıdaları tüketmenizin yanı sıra, metabolizmanızın dengede kalabilmesi için ihtiyaç duyduğunuz besinleri de almanız sağlanmaktadır. Bu nedenle, size özel hazırlanan bu beslenme programı, sadece sizin metabolizmanıza uygundur ve tamamıyla sizin sağlık bilgilerinize ve fiziksel özelliklerinize göre hazırlanmaktadır.” dedi.

“Beslenme programınız, metabolizmanızın sağlıklı bir biçimde çalışmasını sağlayarak kilonuzun dengelenmesine yardımcı olmakta ve sizin ideal kilonuza kavuşmanızı sağlamaktadır.” diyen Dr. Alp Okutucu, şöyle konuştu:

“Bunun yanı sıra hastalıklarından kurtararak veya uzak tutarak genel sağlık kalitesini arttırmaktır. Ama kişiye göre düzenlenen bu programda bazı yiyecekler ortak noktalardandır. Mesela Çavdar ekmeği. Tüm ‘Metabolic Balance’ beslenme planlarının ortak noktalarından birisi ekmek çeşidi olarak sadece çavdar ekmeğinin listede yer almasıdır.’ Metabolik Balance’ beslenme planındaki her gıda gibi çavdar ekmeğinin önerilmesi boşuna değildir. Beslenme planına uyarak çavdar ekmeği yemek sadece Metabolic Balance’ı uygulamayı kolaylaştırmakla kalmaz, sağlık kazanmada/korumada da önemli rol oynar. Çavdar Ekmeği: 1. Kan dolaşımı bozukluğu ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarında etkilidir. 2. Vücuda enerji verir. 3. Suda eriyen lifler içerdiği için kolesterolün düşmesinde ve kalp hastalıklarını önlemede oldukça etkilidir. 4. Kolesterolün geri emilimini azaltarak barsaklara salınan safraya bağlanır ve kalınbarsak kanseri oluşumunu engeller. 5. Tansiyonu ve trigliseridi düşürdüğü, şekerlerin kullanımını artırdığı ve kalp riskini azalttığı ispat edilmiştir. Çavdar ekmeğinden tam verim alabilmek için ekşi maya ve kaya/deniz tuzu kullanılarak yapılan, probiyotik içerenlerini tercih etmek yerinde olacaktır.”
Kaynak: İHA