ÇOMÜ Başarı Sıralamasında Yükselişe Geçti

Türkiye'deki üniversiteleri akademik performanslarına göre sıralayan Orta Doğa Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan 'University Ranking by Academic Performance' (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2016-2017 dönemi Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralamasını açıkladı.

ÇOMÜ'den yapılan açıklamada, URAP Türkiye sıralamasında, üniversiteleri sıralarken üniversitelerin makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi göstergeler kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye sıralamasında ilk sırada önceki yıllarda olduğu gibi ODTÜ yer alırken, Hacettepe Üniversitesi ikinci, İstanbul Üniversitesinin ise üçüncü sırada yer aldığı ifade edildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ise 130 üniversite arasında 493.22 puanla üniversiteler genel sıralamasında 34. sırada yer aldı. ÇOMÜ, 2015-2016 dönemine göre 4, 2014-2015 dönemine göre ise 21 basamak yükselerek büyük bir başarı gösterdi.

ÇOMÜ, tıp fakültesi olan üniversiteler genel sıralamasında 26, devlet üniversiteleri genel sıralamasında ise 95 üniversite arasında 30'uncu sırada bulunuyor.

Kaynak: AA