Antalyalı Kadın Çiftçiler Ödüllerini Aldı

19 ilçeden 129 kadın çiftçinin katıldığı Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nda, 15 bin liralık birincilik ödülünü Serik'ten Ümmühan Sır aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, kadın çiftçilerin bilgi birikimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması' sonuçlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 19 ilçeden 129 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada 15 bin liralık birincilik ödülünü Serik ilçesinden yarışmaya katılan Ümmühan Sır alırken, 10 bin liralık ikincilik ödülünü Korkuteli ilçesinden Ümmü Akgün, 7 bin 500 liralık üçüncülük ödülünü ise Kepez ilçesinden Havva Koç kazandı.

EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki EXPO çadırında gerçekleştirilen yarışmaya, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, ve çok sayıda çiftçi üretici katıldı.

Yarışma öncesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Türkiye'de kadınların işleri gerçekten ağır, çalışan kadınların yükü çok ağır, tarımda çalışan kadınların yükleri ise katmerli ağırlıktadır.' dedi.

Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir.' sözünü hatırlatan Türel, kadın çiftçilerin sadece kendi çocuklarını değil, bütün milletin karnını doyurduğunu, dolayısıyla kadın çiftçilerin iki kere kıymetli olduğunu kaydetti.

Tarım ve çiftçiliğin Antalya'nın tarihi, kültürel ve coğrafik bir değeri olduğunu ifade eden Türel, şöyle konuştu:

'Antalya, Türkiye'nin en önemli tarım ilidir. Seracılığımız, portakalımız, çiçek üretimimiz, tohum ve fide üretimimiz bizi Türkiye'de ilk sıraya yerleştirmiştir. Bu sebeple, Antalya'ya turizmin ve tarımın başkenti diyoruz. Bu yarışma, bu sebeple tarım sektörümüze, üreticimize verdiğimiz değerin bir ifadesidir. Yarışmamızın asıl hedefi ise tarıma değer katan kadın çiftçilerimizi teşvik etmektir. Antalya Büyükşehir Belediyesinin en önemli hizmetleri kadınlara, çocuklara, engellilere, yaşlılara dönük olan hizmetlerdir. Kadınlara destek olmak için aile merkezleri, özel eğitimler, danışmanlık hizmetleri, kreş hizmeti, sağlık hizmeti gibi birçok çalışma yapmaktayız. Kadın çiftçilerimize ise hem kadın oldukları için hem de çiftçi oldukları için daha fazla hizmet etmemiz gerekiyor. Ben her zaman söylerim, Türkiye'de kadınların işleri gerçekten ağırdır, çalışan kadınların yükü çok ağırdır, tarımda çalışan kadınların yükleri ise katmerli ağırlıktadır.'

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de kadına fırsat verildiği zaman her şeyi yapabileceğini belirterek, 'Büyükşehir Belediyemiz de bu noktada kadın çiftçilerimize çok güzel bir imkan tanımış, sizin her şeyi yapabildiğinizi gösteriyor. Kadın milletvekili de olur, kadın mühendis de olur, kadın her şey olur yeter ki fırsat verilsin.' dedi.
Kaynak: AA