Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Mottus, Mersin'de

Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Marin Mottus, İçel Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

İçel Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Vali Çakacak'ı valilikteki makamında ziyaretinde konuşan Büyükelçi Mottus, İçel'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Estonya ile Türkiye arasında çok sıkı bir işbirliği anlaşmalarının olduğunu belirten Mottus, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'ye destek vermeye devam edeceklerini aktardı.

İçel'in de çok önemli bir merkez olduğunu bildiklerini ve Estonya'nın da büyük gemilerin yanaşabildiği Baltık Denizi'nin en büyük limanı olan Tallinn Limanı'na sahip olduğunu ifade eden Mottus, bu nedenle İçel Limanı'nın ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu iyi bir şekilde anlayabildiklerini bildirdi.

İçel Valisi Özdemir Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Estonya ile Türkiye arasında her zaman yakın ve dostane ilişkilerin olduğunu belirtti.

Estonya'nın NATO'ya kabulünde Türkiye'nin büyük destek verdiğini ifade eden Çakacak, aynı şekilde Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinde Estonya'nın da önemli desteklerinin olduğunu aktardı.

Çakacak, İçel'in, Türkiye'nin dünyaya açılan önemli kapılarından biri olduğunu belirterek, İçel Limanı'nda yapılan genişletme ve derinleştirme çalışmalarıyla birlikte İçel Limanı'nın dünyanın en büyük gemilerinin yanaşabileceği bir aktarma limanı özelliğine kavuştuğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA