AK Parti MKYK Üyesi Ve Aydın Milletvekili Savaş Açıklaması

'15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını o 'uzun adam'a (Cumhurbaşkanı Erdoğan) borçluyuz. Allah onu başımızdan eksik etmesin'

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, '15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını o 'uzun adam'a (Cumhurbaşkanı Erdoğan) borçluyuz. Allah onu başımızdan eksik etmesin.' dedi.

Partisinin Germencik İlçe Danışma Toplantısı'nda konuşan Savaş, olayın üzerinden yaklaşık üç ay geçtiğini hatırlattı.

Milletin o gece uçurumun kenarından döndüğünü, büyük bir badire atlattığını vurgulayan Savaş, 'O gece tankların önüne geçerek canlarını feda eden 241 şehidimize tekrar rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Ayrıca 2 bin 200 civarında gazimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.' ifadelerini kullandı.

Savaş, darbe girişiminin 'ülkeyi teslim alma operasyonu' olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dirayeti sayesinde bu belanın bertaraf edildiğine dikkati çeken Savaş, şöyle konuştu:

'15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını o 'uzun adam'a borçluyuz. Allah onu başımızdan eksik etmesin, Allah ona uzun ömürler versin. Bu 15 Temmuz neden yaşandı? Niye böyle bir darbe girişiminde bulunuldu? Niye ülkeyi işgal etmek istediler? Niye bir iç savaş çıkarmak istediler? İlk önce bunu sorgulamak lazım. Temel hedef; Recep Tayyip Erdoğan. Temel hedef; güçlü, büyük Türkiye istenmemesi çünkü bu bölgede, bu coğrafyada izleyecekleri politikalara, o hedeflere ulaşma noktasına engel bir lider var. Recep Tayyip Erdoğan gibi politikalarına 'evet' demeyen, ülkesinin menfaatini diğer ülkelerin menfaatlerin üstünde yüksek tutan bir lider var. Bu istenmiyor. O nedenle Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidardan uzaklaştırılması, AK Parti'nin iktidardan uzaklaştırılmasıydı hedef. 15 Temmuz, bunun bir ön adımıydı. Darbe girişimiydi ve ülkede bir iç savaş çıkartılmak istendi ve parçalanmak istendi ama bu 'uzun adam' Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmalarıyla Sayın Başbakanımız girişimleriyle milletimiz asil duruş ve çabalarıyla o hain FETÖ'nün planını bozarak adeta onları bozguna uğrattılar. Bundan sonra da birlik, beraberliğe önceden olduğu gibi her zaman daha fazla ihtiyacımız var. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi daha da ileri götürmeye gayret edelim.'
Kaynak: AA