Şanlıurfa'da Aşure Etkinliği

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından muharrem ayı dolayısıyla 15 bin kişiye aşure ikram edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından muharrem ayı dolaysıyla 15 bin kişiye aşure ikram edildi.

Cuma namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, stantların başına geçerek vatandaşlara aşure dağıttı.

Vali Tuna, Kerbela'da kaybedilen değerleri ve şehitleri minnetle andıklarını söyledi.

Aşurenin paylaşıma en güzel örnek olduğunu anlatan Tuna, 'Peygamber Efendimizin ehlibeytine sahip çıktığımız için bugünlere geldik. Güçlü duruşumuzla bu ülkede ve bu vatan da bu coğrafyada yine o misyonu temsil edenler olarak her zaman haksızlığın karşısında zülmün karşısında duruş göstermiş, birlik ve beraber olmuş insanlar olarak, yine aynı şekil inançla paylaşıyoruz. Aşure bu paylaşıma gösterdiğimiz önemli bir geleneğimiz. Buna sahip çıkmak önemli bu yüzden belediyemiz teşekkür ediyoruz.' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi de muharrem ayı dolaysıyla 15 bin kişiye aşure ikramında bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Bugün vatandaşlarımızla paylaşım noktasında çok güzel bir etkinlik düzenledik. Aşureyi biliyorsunuz, içinde birçok gıda ve baharat var. Bu birlikteliğin, kardeşliğin ne kadar lezzetli olduğunu gösteriyor. İnşallah Allah ülkemize selamet versin. Birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe doğru emin adımlarla yürümek istiyoruz. Ülkemiz bunu hak ediyor, toplumumuz bunu hak ediyor. İnşallah birlik ve beraberlik içinde ülkemizin tüm lezzetlerini paylaşarak geleceğe yürürüz. Aşure etkinliklerimiz devam edecek inşallah.'

Konuşmaların ardından Vali Tuna ile Çiftçi basın mensuplarına aşure ikram etti.
Kaynak: AA