Suriyeli Albino Hastası İkizler Ailelerinin Neşe Kaynağı

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin baskısından kurtulup DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'a gelen Suriyeli Muhammed ailesinin albino hastası 10 yaşındaki ikiz kızları Beyan ile Reyyam, seslendirdikleri Fransızca, İngilizce ve Arapça şarkılarla ailenin neşe kaynağı oluyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin baskısından kurtulup Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'a yerleşen Muhammed ailesinin albino hastası 10 yaşındaki ikiz kızları seslendirdikleri farklı dillerdeki şarkılarla ailelerinin neşe kaynağı oluyor.

Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında terör örgütlerinin bertaraf edildiği Cerablus'a, ülkenin çeşitli yerlerinde baskı ve zor koşullar altında yaşayan halk sığınıyor.

Avukat Abdullah ile öğretmen eşi Hatice Muhammed de bir süre önce PYD'nin kontrolüne geçen Münbiç'ten kaçarak 7 çocuklarıyla ilçeye sığındı.

Kiraladıkları evde yeni umutlara yelken açan, aynı zamanda kuzen olan Abdullah ve Hatice çiftinin 4 çocuğu ise akraba evliliği nedeniyle albino hastası. Ailenin 10 yaşındaki albino hastası ikiz kızları Beyan ve Reyyam da Suriyelilere göre çok farklı görüntüleriyle özellikle yaşıtlarının ilgisiyle karşılanıyor.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle okula başlayamayan, 13 yaşındaki ablalarının okuma yazma öğrettiği kızlar, seslendirdikleri Fransızca, İngilizce ve Arapça şarkılarla ev ahalisinin de neşe kaynağı oluyor.

Avukat Abdullah Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarından dördünün albino hastalığıyla doğduğunu, diğer üçünün ise sağlıklı olduklarını söyledi.

'Evin neşesi' dediği kızlarını birbirlerine çok benzediği için kendisinin bile ayırmakta zorlandığını belirten Muhammed, kızlarının görmede sıkıntı yaşadığını ve gözlük ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

En büyük oğlu ile ondan sonra dünyaya gelen kızının da albino hastası olduğunu anlatan Muhammed, şunları kaydetti:

'Doktorlar akraba evliliğinden kaynaklanabileceğini söyledi. Çevremizde, akrabalarımızda daha önce bunu görmedik. Beyan ve Reyyam'ın görünüşüyle ilgili bir sıkıntımız yok. Esmer olan kardeşleri onları kıskanıyor diyebiliriz, Birlikte oynadıkları arkadaşları da öyle. Ama görmede sıkıntı yaşıyorlar. Savaştan dolayı da bir türlü hastaneye gidemedik, burada inşallah doktora gideceğiz. Gözlük takarlarsa sorunun çözüleceğini düşünüyoruz. Ağabey ve ablaları da gözlükle yaşıyor. Savaş nedeniyle okula da gidemediler, ama 3 dilde konuşabiliyorlar. Kur'an-ı Kerim okuyabiliyorlar. İngilizce ve Fransızca şarkılar söylüyorlar. Tüm sıkıntıları onlarla aşıyoruz. Evimizin neşe kaynağı onlar. Birbirlerine çok düşkünler. Yarım saat bile ayrı kalamazlar.'

Çevrelerinden gördükleri ilgiden memnun olan ikizler Beyan ve Reyyam da Cerablus'a geldikleri için mutlu olduklarını ve okula başlayacakları günü dört gözle beklediklerini söyledi.

Cerablus'ta sokakta yaşıtlarıyla oynadıklarını dile getiren ikizler, gelecekte müzisyen olmak istediklerini belirtti.
Kaynak: AA