Okul Müdürünün El Sanatları Merakı

Elazığ'ın Keban ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Selahattin Sayın, 32 yıldır hat ve ahşap oyma sanatıyla çeşitli eserler yapıyor Okulda ve atölyeye dönüştürdüğü evinde çalışmalarını sürdüren Sayın'ın hedefi, sergi açarak eserlerini daha geniş kitlelerin beğenisine sunmak Sayın: 'Usta hattatlar tarafından yazılan ayet ve hadislerin kağıtlarda, takvimlerde kalması yerine evlerde yerini alması için hat sanatını ahşap görüntü ile yaşatmaya çalışıyorum'.

Keban Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Selahattin Sayın, 32 yıldır ahşaba sanat katıyor.

Görev yaptığı bir okuldaki iş eğitimi öğretmeninin çalışmalarından ilham alarak başladığı sanatı 32 yıldır sürdüren Sayın, titizlikle hazırladığı ve büyük beğeni toplayan eserlerini daha geniş kitlelerin izlenimine sunmak için sergi açmayı hedefliyor.

Okulda ve atölyeye dönüştürdüğü evinde tutkuyla çalışmalarını sürdüren Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1984 yılında tanıştığı sanatta hattatların yazdığı ayet ve hadisler üzerinde çalışarak zamanla kendisini geliştirdiğini söyledi.

Hat sanatıyla yazılan ayet ya da hadislerden oluşan hazır kağıt şablonu ahşap levha üzerine yapıştırdığını, daha sonra hatları ahşap oyma tekniğini kullanarak kıl testere ile aslına uygun olarak çıkardığını dile getiren Sayın, bugüne kadar 150'nin üzerinde çalışmaya imza attığını belirtti.

- 'Hat sanatını ahşap ile yaşatmaya çalışıyorum'

Sayın, hat ustalarının çalışmalarını kıl testere çalışmasıyla bir nevi kesme, yapıştırma sanatı şeklinde aslına uygun olarak değerlendirdiğini anlatarak, 'Usta hattatlar tarafından yazılan ayet ve hadislerin kağıtlarda, takvimlerde kalması yerine evlerde yerini alması için hat sanatını ahşap görüntü ile yaşatmaya çalışıyorum.' dedi.

Çalışmalarını öğrenci ve öğretmenlerin de yakından takip ettiğini ve bundan da mutluluk duyduğunu ifade eden Sayın, eserlerinin büyük bölümünü yakın çevresine ve okulu ziyaret eden misafirlere hediye ettiğini belirtti.

Sayın, bu tür çalışmaların artması gerektiğini dile getirerek, hedefinin eserlerini izlenime sunacağı bir sergi açmak olduğunu kaydetti.

Mesleğinin önemli ve meşakkatli olduğuna değinen Sayın, iş yoğunluğu nedeniyle oluşan beyin yorgunluğunu bu sanat dalıyla ilgilenerek giderdiğini ifade etti.

Sayın, herkese bir sanat dalıyla ilgilenmeleri tavsiyesinde bulunarak, ortaya güzel bir eser çıkarmanın büyük mutluluk verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA