Çukurova Üniversitesinde Akademik Yıl Açılış Töreni

Adana Valisi Demirtaş: 'Eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaşıma bir çok alanda elde ettiğimiz başarılar içeride ve dışarıda bazı hain terör örgütlerinin ülkemiz üzerinde kirli planlar yapmalarına neden olmuştur. Ancak milletimizin, hükümetimizin ve devletimizin dirayetli duruşu sayesinde PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi eli kanlı terör örgütlerinin planları boşa çıkarılmıştır'

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaşıma kadar birçok alanda elde edilen başarıların terör örgütlerinin Türkiye üzerinde kirli planlar yapmalarına neden olduğunu ancak milletin, hükümetin ve devletin dirayetli duruşu sayesinde bu planların boşa çıkarıldığını belirtti.

Çukurova Üniversitesinin (ÇÜ) 2016-2017 akademik yılı açılışı dolayısıyla Mithat Özsan Amfisi'nde tören düzenlendi.

Adana Valisi Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen reformlarla Türkiye'nin kalkınma hamlesinin ivme kazandığını söyledi.

Ekonomik büyümede üniversitelerin çok ciddi katkıları bulunduğunu ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

'Eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaşıma birçok alanda elde ettiğimiz başarılar içeride ve dışarıda bazı hain terör örgütlerinin ülkemiz üzerinde kirli planlar yapmalarına neden olmuştur. Ancak milletimizin, hükümetimizin ve devletimizin dirayetli duruşu sayesinde PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi eli kanlı terör örgütlerinin planları boşa çıkarılmıştır. Hain odakların kökleri bu topraklardan kazınana kadar, bıkmadan usanmadan bu mücadeleyi sürdüreceğimizden herkesin emin olmasını diliyorum. 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimine karşı, 7'den 70'e her kesimden vatandaşımız, vatanları, bayrakları için demokrasiye olan inançları uğruna, gelecek nesillere bağımsız bir ülke bırakma amacıyla gözlerini kırpmadan şehit ve gazi olmuşlardır.'

Demirtaş, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda ilerleyen güçlü bir ülke olduğunu vurgulayarak 'Hedeflerimizi ve istikametlerimizi bu doğrultuda belirlemeliyiz. Kamu-üniversite-sanayi iş birliğine azami önem göstermeliyiz. Ülkemizin gelişimi için bir bütün olarak hep beraber çalışmalıyız. Üniversitemizin bilimsel birikimini toplumun ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda kullanmalıyız.' diye konuştu.

- 'Büyük bir kahramanlık gösterildi'

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında halkın demokrasiden yana tavır alarak büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirtti.

Darbe girişimine karşı ilk andan itibaren halkla bütünleşerek kararlı bir duruş sergilediklerini ifade eden Kibar, 'Darbe girişiminden hemen sonra üniversite senatomuzu toplayarak hain darbe girişimini ve bu girişimi gerçekleştiren teröristleri lanetledik ve kararlı duruşumuzu kamuoyu ile paylaştık. Milletin egemenliği ve iradesi üzerinde başka hiçbir güç meşru görülemez.' dedi.

Çağdaş din eğitimi için ilahiyat fakültelerine ihtiyaç olduğunu söyleyen Kibar, şunları kaydetti:

'15 Temmuz hain darbe girişimi çağdaş ve laik din eğitiminin önemini bir kez daha bütün çıplaklığıyla göstermiştir. Atatürk dini bilgileri doğru öğrenmek için gerçek din bilimcileri işaret etmiştir. Burada çağdaş din eğitiminin vazgeçilmez bir parçası olan ilahiyat fakültelerine büyük görev düşmektedir. Toplumun bilinçlendirilmesi ve doğru yönlendirilmesiyle din ve insanlıkla hiçbir ilgisi olmayan sapkın düşüncelere sahip olanlar toplumumuzdan ayıklanabileceklerdir.'

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarının müzik dinletisi sunduğu törende, YÖK Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu açılış dersi anlattı.
Kaynak: AA