Muş'ta Belediye Çalışmaları

Muş Belediyesinin Sunay Mahallesi, Karşıyaka semtinde başlattığı altyapı çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı Feyat Asya, yaptığı açıklamada, geçen yıl kanalizasyon ve doğalgaz hattının döşendiği Karşıyaka semtine bu yıl da içme suyu hattının yenilendiğini söyledi.

Uzun yıllar önce yapılan ve mevcut koşullarda ihtiyaca cevap vermeyen köprüyü de yenileyerek önemli bir hizmete imza attıklarını belirten Asya, şunları söyledi:

“Kısa bir süre içerisinde yeni köprünün inşasını tamamladık. Köprünün her iki yakasındaki yollara dolgu yaparak genişletme yapıyoruz. Daha önce 5 metre genişliğinde olan köprünün yerine 12 metre genişliğinde bir köprü yaptık. Ulaşım konusunda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.'

2002 yılından beri yerleşim yeri olarak kullanılan Karşıyaka semtinde ciddi eksikliklerin olduğunu ifade eden Asya, şöyle konuştu:

'Biz bu sorunları gidereceğimize dair halkımıza söz verdik. Allah’a şükürler olsun ki bugün taahhüt ettiklerimizi gerçekleştirdik. Yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı bölgede kanalizasyon sorunu yaşanıyordu. Geçtiğimiz yıl 400’lük borularla 5 kilometrelik bir kanalizasyon hattı döşemesi yaptık. Bu çalışmamızla Karşıyaka sakinleri uzun yıllardır maruz kaldığı kötü koku ve görünümden kurtulmuş oldu. Bu çalışma ile birlikte doğalgaz hattı da döşendi. Daha önceden döşenen su şebekesi, ihtiyaca cevap vermiyordu. Vatandaşlar su konusunda sıkıntılar yaşıyordu.

Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda Karşıyaka’nın bütün su hattını da yeniledik. Vatandaşlarımızın bu konuda herhangi bir sorun yaşamamasını umut ediyoruz. Buradaki alt yapı çalışmalarının ardından yol ve kaldırım çalışmalarımıza başladık. Asfalt döşeme çalışmasını başlattığımız bölgenin üst yapı eksikliklerini de en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.'

Kaynak: AA